Annonce
Aabenraa

Stor restaurant på vej i det sønderjyske

Den tidligere Kiwi-bygning i Aabenraa er lige nu ved at blive gjort klar. Foto: Henrik Dürr
En stor, ny buffet-restaurant i det nordvestlige Aabenraa er ved at gøre sig klar.

Aabenraa: Malere er lige nu i fuld sving med at gøre den tidligere Kiwi-bygning på Petersborg i Aabenraa præsentabel. Bygningen har stået tom i flere år, men nu er den blevet udlejet, og det er en ny restaurant, der åbner.

På en seddel på døren står der "Konge Buffet", og ifølge JydskeVestkystens oplysninger er det en stor kinesisk buffet-restaurant, der snart slår dørene op.

Af det offentlige virksomshedsregister, CVR, fremgår det, at der den 11. marts i år blev oprettet et selskab ved navn Konge Buffet Aabenraa ApS, og selskabets formål er at drive restaurationsvirksomhed.

Direktøren hedder Zongqiu Cao, men trods gentagne forsøg er det ikke lykkedes at få fat i Zongqiu Cao for at få at vide, om han kan fortælle lidt mere om restauranten og om, hvornår den åbner.

I Viborg findes der allerede en restaurant Konge Buffet. Den åbnede i september 2013 i Viborg Storcenter, men den har ifølge indehaveren ikke noget med den nye restaurant i Aabenraa at gøre.

Det er virksomheden Actus i Aarhus, der har stået for udlejningen af bygningen på Petersborg ved Løgumklostervej i Aabenraa, og her oplyser man, at bygningen er udlejet på ubestemt tid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Mens vi venter på motorvejen

Det er lidt med motorvejene, som det er med vindmøllerne. Vi vil sådan set rigtig gerne have dem, men de skal bare ikke ligge tæt på, hvor vi selv bor. De kritiske røster var klart i overtal, da der tilbage i sommeren 2017 blev sat gang i en offentlig høring af planerne omkring en ny midtjysk motorvej – populært kaldet for Hærvejsmotorvejen. Samme billede er der ved den igangværende høring i forbindelse med VVM-undersøgelsen Tilbage i 2017 var eksempelvis Bække Lokalråd og Bække Borgerforening særdeles klare i mælet i deres høringssvar, hvor én af sætningerne lød således: - Frygten er, at en motorvej - med eller uden afkørselsramper - vil sætte gang i en langsom, men sikker affolkning. Citat slut. Det er ikke noget at sige til, at frygten for en motorvej er til stede. Ikke mindst støjen fra tusindvis af biler, som vil passere forbi, giver anledning til betydelig utryghed hos mange. Dertil kommer også en motorvejs indiskutable indgriben på naturen og miljøet. Argumenterne fra utrygge borgere er ganske forståelige. Men som med meget andet, så er debatten omkring motorveje ikke udelukkende sort eller hvid. Motorvejene kan rent faktisk også bringe noget positivt med sig. Erhvervsudviklingen har ganske mange steder, hvor der er blevet etableret motorveje, vist sig at være positiv. Der er positive eksempler nok – selv inden for vores egen kommune. I Vejen, Brørup og Holsted taler udviklingen i erhvervslivet tæt ved motorvejen sit klart tydelige sprog. Danish Crowns slagteri i Holsted var med sikkerhed ikke blevet placeret i området, havde der ikke været en motorvej Også længere oppe i det midtjyske er der klare fortællinger om, at motorvejen klart kan bringe noget positivt med. I Ikast-Brande Kommune konstateres det, at motorvejene er med til at øge bosætningen og etablering af nye erhvervsvirksomheder. I Silkeborg er der også begejstring. I den midtjyske by er der knap et år efter åbningen af motorvejen for nogle få år siden sat rekord i salget af erhvervsjord. Om hærvejsmotorvejen overhovedet bliver til noget, vil blive afgjort inde på Christiansborg. Men i næste måned – mandag den 16. marts – har Vejdirektoratet inviteret til borgermøde i Vejen. Her vil der blive orienteret om VVM-undersøgelsen og de seks linjeføringer, som er bragt i forslag. To af linjeføringerne vil medføre ganske mange kilometer asfalt gennem Vejen Kommune – og vil også byde på to til- og frakørselsramper dels ved Bække og dels ved Gesten. Hvordan det modtages, må vi se tiden an. Men ud over den forståelige utryghed omkring støj og negativ indvirkning på natur og miljø så vil en ny motorvej også give nogle muligheder. GOD SØNDAG

Annonce