Annonce
Kolding

Stor skattekontrol ved Kolding Storcenter: Hver tredje kontrollerede bilist fik bøde eller afgift

Kontrolaktionen i Kolding får størst konsekvenser for fire bilejere, der ikke havde betalt den registreringsafgift, som de burde. I tre af de fire tilfælde inddrog Motorstyrelsen nummerpladerne. Foto: Motorstyrelsen

I samarbejde med politiet gennemførte Motorstyrelsen en kontrolaktion ved Kolding Storcenter torsdag eftermiddag. Flere end en tredjedel af de bilister, der blev standset, havde ikke registreret deres bil rigtigt eller betalt korrekte afgifter. Det er overraskende mange, mener Motorstyrelsens underdirektør.

Kolding: 14 bødesager, fire afgiftssager og en sag om privatbenyttelsesafgift.

Det var resultatet, da Motorstyrelsen torsdag eftermiddag gennemførte en kontrolaktion i samarbejde med Sydøstjyllands Politi. Kontrollen foregik på den stærkt trafikkerede Vejlevej ved Kolding Storcenter.

I alt blev 49 køretøjer kontrolleret, og det var således flere end en tredjedel af bilisterne, der ikke havde deres registrerings- eller afgiftsforhold i orden, oplyser Motorstyrelsen, der hører under Skatteforvaltningen, i en pressemeddelelse. - Det er overraskende, at vi i løbet af tre timer kan skrive så mange sager, som det var tilfældet i Kolding. Folk bør ikke være i tvivl om de regler, der gælder for forskellige typer af køretøjer, men kontrolaktionen viser tydeligt, hvor vigtigt det er, at Motorstyrelsen gennemfører kontroller. I 2019 kommer vi til at gennemføre en række kontroller i hele landet, siger underdirektør Jørgen Rasmussen fra Motorstyrelsen i pressemeddelelsen.

Annonce

Det er overraskende, at vi i løbet af tre timer kan skrive så mange sager, som det var tilfældet i Kolding.

Jørgen Rasmussen, underdirektør i Motorstyrelsen
I alt blev 49 køretøjer kontrolleret. Flere end en tredjedel af bilisterne, havde ikke deres registrerings- eller afgiftsforhold i orden. Foto: Motorstyrelsen

Inddrog tre nummerplader

Kontrolaktionen i Kolding får størst konsekvenser for fire bilejere, der ikke havde betalt den registreringsafgift, som de burde. I tre af de fire tilfælde inddrog Motorstyrelsen nummerpladerne. Derfor kunne to udenlandske bilister, der stadig kørte med udenlandske nummerplader, selv om de var flyttet til Danmark, ikke køre fra stedet. Det samme gjorde sig gældende for en bilejer, der havde et bagsæde i sin gulpladebil. De tre ejere kommer til at betale mange tusinde kroner i registreringsafgift, før de kan benytte deres køretøjer igen.

I ét tilfælde blev en mandskabsvogn benyttet til private formål af personer, der ikke var ansat i den virksomhed, som mandskabsvognen tilhørte. Ejeren eller brugeren skal nu betale fuld afgift på køretøjet.

Motorstyrelsen noterede også 14 bødesager, og bilejerne kan hver især se frem til at skulle betale en bøde. På ni varebiler manglede det obligatoriske cvr.nr. på siden af bilerne, og ejeren bliver indstillet til en bøde på 5000 kr., og på fem varebiler kunne de bagerste sideruder åbnes, selv om det er i strid med reglerne.

Derudover skal en bilist betale mere i privatbenyttelsesafgift, fordi han kørte i en bil, som han benyttede til både erhvervs- og privatkørsel. Vedkommende havde tidligere opgivet, at han havde et firma, men styrelsens kontrol viste, at der ikke var aktivitet i firmaet, og han kunne derfor ikke nøjes med at betale en lavere privatbenyttelsesafgift.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Affaldshåndtering som i DDR-tiden

Lokaldebat: I den bebyggelse i Egernsund, hvor min kone og jeg bor, oplever vi til stadighed, at vore affaldscontainere ikke bliver tømt. Bebyggelsen består af 12 ejerlejligheder og otte boligforeningslejligheder. Problemet er, at Sønderborg Kommune entrerer med et system omkring bortskaffelse af affald, som ingen normalt begavede mennesker forstår. Et årskursus til borgerne i affaldshåndtering ville sikkert gøre underværker, men det vil kommunen næppe finansiere. Det system, skraldemændene (jo, det ord eksisterer skam endnu i det danske sprog) arbejder efter, bevirker, at hvis en lille ren plasticpose havner i den forkerte container, bliver den ikke tømt. Jeg luftede forleden min irritation på en særlig Egernsund-side på Facebook - og straks var der adskillige eksempler på, at rene bagateller er skyld i, at containerne bliver stående. Man må godt smide pap-emballagen fra en ramme cola i den dertil indrettede container - men så skal plasticomslaget pilles af. Ellers? Nul tømning. En mikroskopisk rest af marmelade i et glas - selvom man har brugt flere liter varmt vand på at gøre glasset rent - nul tømning. Kære byrådsmedlemmer - i har jo skabt et "system", der kunne være hentet i DDR i 1965. Folk er ikke ligeglade, men at lave en ordning for fjernelse af affald, som kun borgere med stærke læsebriller kan navigere rundt i (humor kan forekomme), er en ommer. Gad vidst, om det kun er i Egernsund, vi synes, at nu er målet sgu fuldt. Er der en modig byrådspolitiker, der kunne have lyst til at kommentere mit indlæg, skulle han/hun være velkommen. Trist, at der er længe til næste kommunalvalg, ellers skulle I nok komme på banen.

Annonce