Annonce
Esbjerg

Stor succes: Enorm interesse for Ribes nye heksemuseum

Der har været lang kø med op til 45 minutters ventetid for at opleve Ribes nye heksemuseum, HEX!. Foto: Kåre Welinder
Interessen for at besøge Ribes nye heksemuseum HEX! i den første uge efter åbningen har været enorm med lange ventetider for at komme ind, fortæller en begejstret museumsdirektør, der også kan berette om gode tal for byens andre museer.
Annonce

Ribe: Siden HEX! - Museum of Witch Hunt åbnede for offentligheden i Quedens Karréen tirsdag 30. juni, er det væltet ind med gæster.

Både lokale og turister har villet opleve Danmarks eneste museum for hekse, og lige siden åbningen har der været meldt om lange køer og ventetider på omkring 45 minutter på at opleve udstillingen om trolddom og dette mørke kapitel i Danmarkshistorien.

- Det er simpelthen eksploderet denne første uge, forklarer direktør Flemming Just fra Sydvestjyske Museer, der selv har hjulpet til med billetsalget i løbet af ugen.


Med de gode anmeldelser har vi fået ret i vores betragtninger om, at det virkelig er en top-attraktion, vi har fået til byen.

Flemming Just


- Vi har sat begrænsninger på, så der kan være 60 gæster inde ad gangen. Både på grund af corona, men også af hensyn til at give folk en ordentlig oplevelse, men vi oplever, at folk tager det pænt. De tager sig en kop kaffe i gården eller bruger tiden på at opleve Jacob A. Riis-museet i mellemtiden, og jeg synes det er skønt med den enorme interesse, der har været for at opleve HEX!.

Annonce

Fastholder besøgstal

Flemming Just forklarer, at det er stærkt begejstrede tilbagemeldinger, museet får fra de besøgende med beskrivelser som velfortalt, smuk og flot bygget op, ligesom gæsterne også er flittige til at dele deres oplevelser på de sociale medier.

- Med de gode anmeldelser har vi fået ret i vores betragtninger om, at det virkelig er en top-attraktion, vi har fået til byen, siger Flemming Just og uddyber, at det ikke kun er HEX!, det går godt for.

- Også Museet Ribes Vikinger fastholder sine besøgstal, mens Jacob A. Riis har lige så mange gæster som i samme periode sidste år, hvor museet åbnede. For mig beviser det, at Jacob A. Riis ikke kun havde høje besøgstal på grund af nyhedens interesse, og jeg er meget glad for, at vi tilsyneladende kan fastholde interessen for vores museer i Ribe, siger Flemming Just.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt

Tidligere JydskeVestkysten-chef giver ledelsen en ordentlig kindhest: - I bør overveje at lukke avisen, inden det bliver pinligt

Danmark For abonnenter

Kemikalie smadrede ansattes lunger: Nu har medarbejder fået nyt anfald på skandaleramt Varde-fabrik

Annonce