Annonce
Kolding

Stor succes i første forsøg: Vamdrups nye julemarked er allerede udsolgt

Tre energiske kvinder er gået i spidsen for at sikre et julemarked i Vamdrup. Det sker som en reaktion på, at byens traditionelle julemesse er blevet aflyst og lukket ned. Arkivfoto: Søren Gylling
Samtlige boder til Julemarked i Partyland er udsolgt. Det tog ikke mange dage, og nogle har endda bedt om en plads, hvis markedet gentages næste år.

Vamdrup: Selv om kalenderen blot viser september, så er julehumøret allerede højt i Vamdrup. I hvert fald kan arrangørerne nu melde udsolgt af boder til Julemarked i Partyland den 30. november.

"Vamdrup I er for vilde", skriver arrangørerne på Facebook. For blot få dage efter at initiativet blev meldt ud, er der solgt 25 boder til julemarkedet.

- Den sidste blev solgt mandag formiddag. Og der er allerede nogen, som ikke kunne komme i år, som har bedt om at blive skrevet op til næste år, hvis markedet bliver gentaget, siger Tina Schmidt, der står bag julemarkedet sammen med Janni Wasniowski og Anette Fuglsang Melsen, der er forpagtere af Partyland.

Ved I allerede nu, at der også bliver julemarked næste år?

- Det er nok for tidligt at sige, for nu vil vi gerne lige skabe en prototype. Men hvis det ender med at forløbe godt, så er vi bestemt interesserede i, at julemarkedet bliver en ny tradition i Vamdrup, for det er vigtigt for en by, siger Tina Schmidt.

Hun fortæller, at det hele er gået så stærkt, at meget af planlægningen først skal til at begynde nu. Der er allerede planlagt underholdning på scenen, men der er flere forespørgsler ude, som arrangørerne venter svar på.

De mange udstillere repræsenterer en god blanding, mener Tina Schmidt.

- Der vil både være nogle virksomheder og en del kreative privatpersoner, der kommer og sælger strik, keramik og juleting af forskellig slags. Det bliver meget blandet, siger Tina.

Annonce

Julemarkedet i Partyland

Julemarked i Partyland kommer til at foregå den 30. november fra klokken 10 til 16.

Partyland har adresse i Nørregade 15E.

Reaktion på aflysning

Det udsolgte julemarked er opstået som en reaktion på, at Vamdrup Julemesse har trukket stikket permanent. Det skyldes, at prisen på at leje messeudstyr ifølge arrangørerne er vokset markant.

På det nye julemarked får udstillerne et bord stillet til rådighed. Det koster dem blot 75 kroner at leje, men så skal de også julepynte det, har Tina Schmidt tidligere fortalt avisen:

- Det er faktisk vores eneste krav til udstillerne, at de skal sørge for at julepynte, så vi får den helt rigtige julestemning.

Tina Schmidt, Janni Wasniowski og Anette Fuglsang Melsen har på rekordtid skabt rammerne for "Julemarked i Partyland". De tog affære straks efter, at de havde hørt, at julemessen er aflyst og ikke vender retur.

Det endte med et opslag på Facebook, og siden har udstillerne meldt sig på stribe.

Den oprindelig Vamdrup Julemesse blev startet i foreningsregi, først af håndbold, så videreført af den nu lukkede forening KOFIV (Kultur- og Fritid I Vamdrup) og blev ved foreningens ophør overtaget af IDunivers.dk tilbage i 2009.

Nu kommer så Vamdrup Julemarked i Partyland. Mens Janni Wasniowski og Anette Fuglsang Melsen er forpagtere af Partyland, hvor markedet skal holdes, så driver Tina Schmidt sin egen virksomhed, samtidig med at hun studerer på IBA i Kolding.

Tina Schmidt (fra venstre), Janni Wasniowski og Anette Fuglsang Melsen indretter markedet her i Partyland, hvor der også er en scene til underholdning. Arkivfoto: Søren Gylling
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev For abonnenter

'Emmas' far drak og kunne vende på en tallerken på et splitsekund: - Far er virkelig sød, når han er ædru

Sydjylland For abonnenter

Retten i Kolding er i fuldt gear igen: Alligevel risikerer flere at skulle vente et år på ny retssag

Erhverv

Barsk maj for Billund Lufthavn: Massefyringer og nedgang på 98,3 procent

Annonce