Annonce
Læserbrev

Stor tak til Sønderborg Kommune

Læserbrev: Fredag den 27. september deltog cirka 1100 frivillige i årets ”Frivillighedsfest” i Nordals Idrætscenter, hvor Sønderborg kommune havde inviteret alle kommunens frivillige til kaffe/æblekage, underholdning og festmiddag med tilhørende drikkevarer.

En flot gestus af kommunen overfor alle de mange frivillige, der er med til at gøre livet/tilværelsen lettere for mange ældre og handicappede m.m.

Det frivillige arbejde blev påskønnet i borgmester Erik Lauritzen’s velkomsttale.

Et rigtig flot musiksortiment med musik/sang af Sønderborg Harmonikaklub, All Time Streetparaders spillede swingende og glad jazzmusik, Fede Finn & Funny Boys Trio med sangerinden Judy Glosted leverede et udvalgt repertoire, René Jakobsen høstede stort bifald for sit show med de kendte hits af Flemming ”Bamse” Jørgensen/Bamses Venner.

Til slut gik Swing Sisters (Kirsten Siggaard, Lise Lotte Norup og Kirsten Vaupel) på scenen med dejlig musik fra 1920-1940'erne.

Det var flot med 4 musikindslag, men 3 havde måske været mere passende, så der var mere plads til snak ved bordene.

Der blev uddelt 3 frivillighedspriser for en ekstraordinær indsats.

Der blev serveret en velsmagende middag, leveret af Nordals Idrætscenter, der atter engang havde lavet et fantastisk arbejde med at levere så mange portioner varm mad.

Maden blev serveret af byrådets medlemmer med hjælp fra kommunens medarbejdere og frivillige.

Borgmesteren viste sit kunnen til at servere og var tillige en fortræffelig forsanger til Alssangen på ”synnejysk”.

Borgmesterens datter, Didde Lauritzen førte os igennem det omfattende program på en dejlig måde.

Frivillighedskonsulent Johnny Gammelgaard Alfsen og hans stab havde gjort et stort arbejde for at få det hele afviklet i god orden.

Det er virkelig dejligt at bo i en kommune, hvor det frivillige arbejde i den grad påskønnes.

Stor tak for en dejlig fest.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce