Annonce
Sønderborg

Stor trafikplan: Regeringen vil undersøge Als-Fyn forbindelse

En bro eller tunnel mellem Als og Fyn er rykket nærmere. Regeringen vil lave en forundersøgelse af projektet. Undersøgelsen har på forhånd opbakning fra store dele af Folketinget. Arkivfoto: Timo Battefeld
En forundersøgelse af en forbindelse mellem Als og Fyn er en del af det udspil til en stor trafikplan, som regeringen præsenterer torsdag.

En forbindelse mellem Als og Fyn er kommet et skridt nærmere.
Regeringen vil have udarbejdet en forundersøgelse af projeket, fortæller transportminister Benny Engelbrecht (S) til TV2, før han torsdag middag præsenterer regeringens udspil til en ny stor trafikplan, som skal forhandles med Folketingets partier.

Størstedelen af partierne har på forhånd bakket op om en undersøgelse, der skal vurdere de nærmere tekniske forhold, påvirkningen af omgivelserne, trafikale og miljømæssige konsekvenser samt forhold omkring økonomi.

Den vil i så fald være første skridt på vejen mod en endelig politisk vedtagelse. Udover miljøhensyn er finansieringen også en udfordring. En forbindelse vil således koste omkring 20 milliarder kroner, og kun omkring halvdelen kan finansieres af brugerne.

Projektet

Sønderborg Kommune og Faaborg-Midtfyn Kommune samarbejder om at få vedtaget en fast forbindelse mellem Fynshav og Bøjden.

Prisen for en bro inklusiv 50 kilometer motorvej på land vil være over 20 milliarder kroner. Broen vil blive cirka 11 kilometer lang fra kyst til kyst.

Med en bro vil man kunne spare 50 minutters rejsetid fra Sønderborg til Odense.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Det betyder de nye indrejseregler for grænsehandlen: Efter disse datoer kan du handle i Tyskland

Sport

Se med i aften på jv.dk: Vi sender direkte fra stort speedwaybrag

Kolding For abonnenter

Ejer af fitnesscenter efter næsten fire måneders lukning: - Vi taber penge hver dag

Kolding

Beslutning om at lukke SFO'er i ferier droppes fuldstændigt: Embedsmænd beklager fejl

Annonce