Annonce
Sønderborg

Stor udskiftning i Als Revyen giver numre Med nye Øjn

Revyholdet består foruden Dorthe Wiseman og Bodil Nissum i forgrunden af Jeanett B. Meelby, Liv Muus Larsen, Mathias Johanning, Sune Petersen og Søren Svane. Foto: Als Revyen

Der er stadig billetter at få til næste uges forestillinger på Als Revyen, der går ind i sit andet halve århundrede med næsten ny besætning, så der er i sandhed revolutionerende forestillinger på vej.

AUGUSTENBORG: Der er næsten ny besætning på Als Revyen, når den torsdag 7.-søndag 10. marts i næste uge går over scenen i Augustenborg hallerne med titlen, der meget passende hedder "Med nye Øjn". 29-årige Kristina Asmussen Gude-Hansen får sin debut som instruktør på revyen, som holdet øver sig på til det sidste. Fem af syv revyskuespillere er nye. Scenografien er også lagt i hænderne på yngre kræfter, så der er lagt op til lidt af en ungdommelig revolution på scenen og i kulissen. Om det får indflydelse på indholdet, der plejer at være relevante indslag om personlige og samfundsmæssige emner og udståender, vil vise sig.

- Der er udsolgt fredag 8. marts, men der er stadig 40 billetter lørdag aften og ledige pladser at få torsdag aften samt til familieforestillingen søndag 10. marts. Der har vi solgt 134 billetter af 220 pladser, siger revyformand Peter Buhl, der selv har været instruktør på forestillingen gennem fire årtier, men slap tøjlerne, da han rundede de 72 år sidste år.

De tre aftenforestillinger er med spisning. Emnemæssigt er der nok at tage fat på for revyholdet. Tour de France kommer til Als, og Danmark er netop blevet verdensmestre i håndbold. Det må være oplagte revytemaer for et ungt sprudlende hold.

Peter Buhl holder sig bevidst helt ude af instruktionen. Skuespilleren Pia Rosenbaum har netop været på besøg for at give de unge revyskuespillere input og fif til deres sceneoptræden. Der hersker spænding til det sidste. Der er dog også rutinerede kræfter at trække på. Blandt andet har tekstforfatterne holdt ved, så tråden til revyens første halve århundrede er intakt.

- Revyholdet har selvfølgelig helt frie tøjler. Vi glæder os til at se, hvad de finder på. Der er meget kreativitet og energi i det nye hold. Der er også rigtig meget at se til og pudse af op til premieren. Det tager altid flere kræfter, end man regner med i opløbet. Vi er heldige at have intet mindre end 30 sponsorer. Økonomien er i orden, men vi vil selvfølgelig også gerne have så stort et publikum som muligt at spille for, siger Peter Buhl, der stadig medvirker som guitarist i revyorkstret og sørger for at få det hele at køre.

- Jeg synes, det går helt fint, siger en fortrøstningsfuld Kristina Asmussen Gude Hansen, der glæder sig til debuten.

Pianist er Henning Simonsen, som er indforskrevet helt fra Kolding, så Als Revyen breder sig på alle måder. Et hold på et halvt hundrede mennesker står bag Als Revyen, der har egen kostumegruppe og Æ Rummelpots ungdomsredaktør Freja Oldrup som scenograf.

Annonce

Revyholdet

De rutinerede kræfter på Als Revyen er Dorthe Wiseman og Bodil Nissum, mens Jeanett B. Meelby, Liv Muus Larsen, Mathias Johanning, Sune Petersen og Søren Svane er nye på holdet.

Ny instruktør er 29-årige Kristina Asmussen Gude-Hansen fra Stubbæk, der afløser Peter Buhl, som har været revyinstruktør i 40 år.

Als Revyen er områdets store lokale revy, der går over scenen den anden weekend i marts. Det er en videreførelse af Augustenborg Revyen, der spillede i Augustenborghus i 40 år, inden Als Revyen flyttede til den nybyggede kultursal. Den har udviklet sig til en professionel amatørrevy med egne tekstforfattere, orkester, makeupartister, kostumeafdeling, instruktør og en bred skare af revyskuespillere. Det er blevet til forestillinger som "Mon vi får koALSkab" med henvisning til en ko, der blev hængt op på rådhusfacaden. "Det' dælme trALS", da Sønderborg ikke blev europæisk kulturby. "Vi fyrer den af" i 150 året for Slaget på Dybbøl. "Kommer københavnerne", da landbrugs- og fiskeristyrelsen fik flyttet 400 arbejdspladser til Augustenborg slot. I år hedder den "Med nye Øjn" med reference til det næsten spritny revyhold. Se ledige forestillinger på alsrevyen.dk

29-årige Kristina Asmussen Gude-Hansen er ny instruktør på Als Revyen, da Peter Buhl stoppede efter 40 år. Foto: Timo Battefeld
Kristina Asmussen Gude Hansen er fortrøstningfuld med hensyn til, at alt sidder i skabet, når der på torsdag klokken 20 er premiere på Als Revyen i Augustenborg hallerne. Foto: Timo Battefeld
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

134 klager på fem måneder: Tolkefirma har spændt ben for politiet i Syd- og Sønderjylland

Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce