Annonce
Erhverv

Stor undersøgelse blandt virksomheder i Kolding: Næsten hver tiende pengekasse er snart tom

Corona-krisen har fortsat hårdt fat om Koldings erhvervsliv, viser Business Koldings seneste spørgeskemaundersøgelse, der er den anden i rækken. - Hvis der ikke kommer mere gang i det, så går mange virksomheder konkurs, siger Morten Bjørn Hansen, der er administrerende direktør i Business Kolding. Arkivfoto: Søren Gylling / Ritzau Scanpix
Corona-krisen presser virksomhederne voldsomt, og knap hver tiende virksomhed svarer, at de kun har penge til kreditorer den næste måned, viser ny undersøgelse fra Business Kolding.

Kolding: Pengene er ved at slippe op hos en lille del af de lokale virksomheder, viser ny undersøgelse. Business Kolding har for anden gang - siden corona-krisen ramte - foretaget en spørgeskemaundersøgelse, og svarene tegner igen et billede af et erhvervsliv, der er voldsomt presset.

370 virksomheder har svaret i undersøgelsen, og en fjerdedel oplyser, at de har mistet mellem 76-100 procent af omsætningen.

De massive udfordringer betyder, at et mindretal har akut behov for at få øget likviditeten. Otte procent af virksomhederne svarer i undersøgelsen, at de ikke har likviditet til kreditorerne ud over en måned. 18 procent har penge til to-tre måneder, og 12 procent har til fire-fem måneder.

- Det er bekymrende, at der er otte procent, der står i en situation, hvor det ikke bare handler om, at forretningen måske ikke lige kører så godt, men at det handler om overlevelse. Der er jo afsat mange milliarder kroner af staten, men i mange tilfælde er pengene ikke kommet ud endnu, og så skal vi huske, at hjælpepakkerne er kunstigt åndedræt. Der er mange, der afventer de næste politiske udmeldinger, så vi kan åbne op igen, siger Morten Bjørn Hansen, der er administrerende direktør i Business Kolding.

Annonce

- Det er bekymrende, at der er otte procent, der står i en situation, hvor det ikke bare handler om, at forretningen måske ikke lige kører så godt, men at det handler om overlevelse.

Morten Bjørn Hansen, administrerende direktør i Business Kolding

Iværksætterne kæmper

Direktøren noterer sig, at seks ud af ti virksomheder svarer, at de kan klare sig seks måneder, før de mangler likviditet, og det indikerer, at mange virksomheder efter en lang højkonjunktur står relativt godt rustet.

- Men vi står overfor nogle helt uoverstigelige udfordringer, hvis vi ikke over de kommende uger eller måneder kan åbne samfundet mere op. Hvis der ikke kommer mere gang i det, så går mange virksomheder konkurs, siger Morten Bjørn Hansen.

Ikke overraskende er iværksættervirksomhederne særligt udfordret i forhold til likviditet og omsætningstab. Hele 30 procent af iværksætterne svarer, at de har penge nok til de næste to-tre måneder.

- De nye må kæmpe mest. Det ved vi godt. Men problemet er, at de er vækstgrundlaget, og de kommer med innovation. Derfor er det alvorligt, at de er så udfordret, så der er ikke tvivl om, at Business Kolding vil have stort fokus på iværksætteriet på den anden side af krisen. Hvordan kan vi revitalisere den del af indsatsen? Hvordan hjælper vi dem videre, der har klaret det? Og hvordan får vi flere til at tage springet. Vi skal justere vores indsats i forhold til iværksætteriet, siger Morten Bjørn Hansen, der lige nu håber, at pengene i diverse hjælpepakker kommer af sted nu.

- Udfordringer med likviditeten understreger, at pengene i hjælpepakkerne bare skal af sted nu. Så er det bedre, at der bliver udbetalt en femmer for meget. De penge skal sendes af sted nu, siger Morten Bjørn Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Voldsom bilbrand vækkede beboere

Erhverv

Klar melding: Tyskland byder inden for hos Poetzsch og Calle fra 15. juni

Annonce