Annonce
Aabenraa

Stor virksomhed ser med interesse på ny affaldsplan

Meldgaard i Aabenraa kunne for kort tid siden fejre 50 års jubilæum. Arkivfoto: Timo Battefeld
Meldgaard i Aabenraa vurderer, at virksomheden kan få en vigtig rolle i forbindelse med landets nye affaldsplan.
Annonce

Aabenraa: Regeringen og et bredt flertal i Folketinget har indgået en aftale om en klimaneutral affaldssektor i 2030 med langt mere genanvendelse og langt mindre forbrænding.

Aftalen indebærer blandt andet, at danskerne skal sortere affald på samme måde i hjemmet og på arbejdspladsen, uanset hvilken kommune de bor i. Det betyder, at der skal sorteres ti typer af affald ved alle husstande i Danmark.


Vi er i en situation, hvor vi har knowhow, økonomien og en dygtig organisation til at trække i arbejdstøjet.

Line Meldgaard, direktør


Meldgaard i Aabenraa har arbejdet med dagrenovation, erhvervsaffald, miljøpladser og sortering af slagger fra kraftvarmeværkerne i omkring 50 år, og virksomheden følger spændt med i det videre forløb med affaldsplanen.

- Vi afventer, at detaljerne kommer på plads, og at der kommer noget konkret fra blandt andet kommunerne. Dog regner vi med, at uanset udfaldet kommer det til at få betydning for os og indvirkning på vores arbejdsområder. Vores vurdering er, at vi umiddelbart vil få en vigtig rolle i forhold til rådgivning og at finde de rigtige løsninger til vores mange erhvervskunder, siger Line Meldgaard, der er den ene af tre direktører hos familievirksomheden Meldgaard.

Annonce

Måske nye arbejdspladser

Når det gælder dagrenovation, så forventer Meldgaard også, at virksomheden kan komme til at spille en vigtig rolle.

- På dagrenovation får vi også en central rolle, da vi i dag er transportør i 19 kommuner i Danmark. Her kan den nye affaldsplan betyde, at vi skal indsætte ekstra biler eller på anden måde finde den bedste løsning sammen med kommunerne, siger Line Meldgaard.

- Og på vores miljøpladser bliver der også brug for at arbejde endnu mere med at finde de rigtige afsætningskanaler til alle fraktioner, fortsætter hun.

Om Danmarks nye affaldsplan medfører, at Meldgaard skal øge antallet af medarbejdere, tør Line Meldgaard ikke spå om på nuværende tidspunkt.

- Om affaldsplanen betyder udvidelse og ansættelse af yderligere personale, ved vi desværre ikke noget om lige nu, men vi tror på, at der bliver brug for vores viden og sparring. Vi er i en situation, hvor vi har knowhow, økonomien og en dygtig organisation til at trække i arbejdstøjet til hjælp og sparring med kommunerne. Samtidig er vi klar til nyudvikling og nye investeringer, hvis det bliver aktuelt, siger Line Meldgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Abdul gik efter et multikulturelt gymnasiemiljø: - Her følte jeg mig mest velkommen

Annonce