Annonce
Tønder

Storalarm på skole: 700 elever evakueret ved brand

Røgdykkere kom ilden til livs med både vand og et koben. Foto: Uwe Iwersen
Eleverne på Campus Tønder måtte evakueres, da der var melding om brand. Ilden blev dog hurtigt slukket, og ingen kom til skade. Evakueringen forløb helt som den slags skal.

TØNDER: Lille årsag - stor virkning.

Formentlig uhensigtsmæssig omgang med en ukrudtsbrænder fik mandag formiddag alle alarmklokker til at ringe på Campus Tønder. Mellem 600 og 700 elever blev over højtaleranlæg opfordret til at forlade bygningen og samles på den åbne plads foran bygningen.

Alle var ude og på plads, da indsatsleder og brandværnet nåede frem få minutter efter.

Ilden fra ukrudtsbrænderen havde antændt en trækonstruktion omkring skolebygningens tidligere hovedindgang. Der var akut fare for, at flammerne ville brede sig i isoleringen bag ved den udvendige beklædning. Bevæbnet med både vandslanger og koben kom røgdykkere dog hurtigt ilden til livs.

Campus Tønder huser både Det blå Gymnasium, VUC og 10. Tønder.

Annonce
- Skolen skal virkelig have ros for evakueringen. Der var fuldstændig styr på situationen.

Bent Hansen, indsatsleder, Brand & Redning Sønderjylland, Tønder

Ros til skolen

Direktør for Det blå Gymnasium, Carsten Eriksen, var efterfølgende godt tilfreds med evakueringen.

- Der gik ganske få minutter, så var alle ude og samlet på evakueringspladsen. Det er jo sådan en situation, som vi ofte øver. Nu viste det sig, at det fungerer, når det gælder, siger Carsten Eriksen.

Indsatsleder fra Brand & Redning Sønderjylland, Bent Hansen, var helt enig.

- Skolen skal virkelig have ros for evakueringen. Der var fuldstændig styr på situationen, både i forhold til eleverne og medarbejderne. Det var dejligt at se, siger Bent Hansen.

Ukrudtsbrænder

Efter at have stået uden for på skolens parkeringsområde fik de første elever lov til at vende tilbage til skolebygningen en time efter, at alarmen lød. Forinden havde politiet og brandfolkene gennemgået hele bygningen, og der var desuden sat ventilationsudstyr op for at få bugt med røg- og lugtgener.

Mens politiet altså arbejder ud fra mistanken, at en ukrudtsbrænder var årsag til branden, vil indsatsleder Bent Hansen ikke forholde sig konkret til brandårsagen. Og dog:

- Pas på med ukrudtsbrænderen derude, nogle gange går det ud over mere end ukrudtet, siger han på Tønder frivillige Brandværns Facebook-side i forbindelse med omtalen af branden.

Mellem 600 og 700 elever blev evakueret og måtte opholde sig på skolernes parkeringsområde, mens slukningsarbejdet stod på. Foto: Uwe Iwersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad skal vi med 1. maj?

Statsminister Mette Frederiksen (S) leverer indirekte det måske bedste bevis for, at den traditionelle fejring af arbejdernes internationale kampdag den 1. maj enten bør afskaffes eller finde en anden form: Socialdemokratiets formand stiller ikke op i Fælledparken på denne dag. Epicentret for den danske arbejdskamp, der hvor Louis Pio under Slaget på Fælleden den 5. maj 1872 blev arresteret i sit forsøg på at opnå bedre forhold for landets arbejdere, lige præcis dér ønsker formanden for Socialdemokratiet ikke at stille op. Vi ved godt, at det er hendes og regeringspartiets nærmest maniske trang til at kontrollere og polere virkeligheden, der har været udslagsgivende. For hun vil utvivlsomt, som i øvrigt forgængerne Helle Thorning-Schmidt og Poul Nyrup Rasmussen fra samme parti har oplevet det, blive udsat for larmende protester af enhver art og måske endda overdøvet for rullende kameraer, og det passer dårligt ind i den socialdemokratiske selviscenesættelse. Men det er også et stærkt tegn på, at den vigtigste kamplads for landets arbejdere altså ikke betyder alverden for statsministeren og i hvert fald ikke nok til at blive skrevet i hendes kalender på netop denne dag. I det hele taget er det på tide at kigge med friske øjne på 1. maj, der for manges vedkommende er indskrevet i overenskomsten som en hel eller en halv fridag. For ser man på tilstrømningen til denne dag landet over, er den både aftagende og aldrende. Med god grund. De store afgørende sejre for arbejdstagerne blev vundet for mange år siden; arbejdstidens nedsættelse, lønnet ferie, fem dags arbejdsuge og meget andet har været virkelighed i mange år. De historiske kampe er fortid, fordi arbejdsmarkedet har ændret sig, og den manglende tilslutning skal blandt andet findes i, at man i fagbevægelsen febrilsk klamrer sig til en stråmandsmodsætning, der ikke længere findes mellem arbejdsgivere og arbejdstagere. Det kan folk godt gennemskue. 1. maj i sin nuværende form har overlevet sig selv, der er behov for nytænkning.

Kolding

Landmænd ramt af regn og oversvømmelse: Afgrøder sopper i vand

Kolding

Sandsække stilles nu klar til de næste dages regnvejr: Skal forhindre nye oversvømmelser

Annonce