Annonce
Tønder

Storalarm: Branden startede i køkkenet

En mandlig beboer på anden etage måtte reddes ud med brandværnets store stigevogn. Foto: Uwe Iwersen
Politiet mener at have fundet årsagen til branden i boligblokken på Nørremarksvej, hvor en beboer fredag eftermiddag måtte reddes ud fra anden sal.

TØNDER: Der var drama og tårer fredag eftermiddag omkring boligblokken på Nørremarksvej 58 i Tønder. En kraftig brand i en lejlighed i stueetagen sendte røg op gennem hele bygningen, og oppe på anden sal måtte brandfolkene redde en mand ud med værnets store stigevogn.

Nu mener politiet at have fundet frem til, hvad der startede branden.

- Det ser ud til, at komfuret i køkkenet er årsag. De nærmere omstændigheder skal undersøges nærmere, lyder meldingen fra vagtchef Ivan Gohr Nielsen fra Syd- og Sønderjyllands Politi i Esbjerg.

Et stort opbud af røgdykkere fik hurtigt bugt med branden, der bredte sig fra lejlighedens køkken til stuen. Ud over beboeren på anden sal reddede brandfolkene også tre katte og en hund ud af den røgfyldte bygning.

I boligblokken er der i alt seks lejligheder. Den delvis udbrændte i stueetagen er ubeboelig, og beboerne måtte genhuses. De øvrige beboere i blokken, der hører ind under Tønder Andelsboligforening, er vendt tilbage til deres egne fire vægge.

Annonce
Det ser ud til, at komfuret i køkkenet er årsag. De nærmere omstændigheder skal undersøges nærmere.

Ivan Gohr Nielsen, vagtchef, Syd- og Sønderjyllands Politi, Esbjerg

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];