Annonce
Tønder

Storalarm: Voldsom brand hærger ældre ejendom

Der var ikke meget at stille op for indsatsleder Svend Sørensen og hans folk. Ejendommen på Visbjergvej, der er en af de ældste i Øster Terp, stod ikke til at kunne reddes. Foto: Uwe Iwersen

Mens beboeren ikke var hjemme, blev et mere end 100 år gammelt hus natten til tirsdag flammernes bytte i Øster Terp. Årsagen til branden skal undersøges nærmere.

Annonce

ØSTER TERP: Endnu ved ni-tiden tirsdag formiddag stod der tæt røg ud af brandtomten på Visbjergvej i Øster Terp. På det tidspunkt havde slukningsindsatsen på stedet stået på i næsten syv timer.

- Alarmen kom klokken 2.21. Da vi ankom til stedet, var hele bygningen overtændt, fortæller indsatsleder Svend Sørensen fra Brand & Redning Sønderjylland.

Huset, der er mere end 100 år gammelt, anvendes som udlejningsejendom. Beboeren var ikke hjemme, da branden udbrød.

Det var en genbo, der opdagede ilden og slog alarm. Umiddelbart efter blev husets ejer, Michael Orbesen, der bor i nærheden, ringet op.

- Det var ikke den fedeste opringning at få, siger Michael Orbesen.

Han står bag stilladsvirksomheden Orbitek, der er nærmeste nabo til den nu udbrændte ejendom.

- I starten frygtede jeg, at der var brand i virksomheden. Så havde vi virkelig været på den. Huset er brændt, det er der ikke noget at gøre ved. Det vigtigste er, at der ikke er kommet nogen til skade, siger Michael Orbesen.

Det vigtigste er, at der ikke er kommet nogen til skade.

Michael Orbensen, ejer af huset Visbjergvej 28, Øster Terp
På grund af akut nedstyrtningsfare kunne brandfolkene ikke gå ind i bygningen, men koncentrerede sig om en udvendig slukning. Den stod på i mere end syv timer. Foto: Uwe Iwersen
Annonce

Undersøgelse

I alt fire lokale brandværn fra henholdsvis Bedsted, Hellevad, Agerskov og Løgumkloster og dermed i alt 40 brandfolk var ifølge indsatsleder Svend Sørensen involveret i slukningsarbejdet. Det blev besværliggjort af, at der var akut fare for sammenstyrtning.

- Så jeg har ikke kunnet sende folk ind i bygningen. Slukningsarbejdet er udelukkede foregået udefra, forklarer indsatslederen.

Årsagen til branden er indtil videre ukendt.

- Der er ingen umiddelbar forklaring. Så vi afventer resultatet af en kommende undersøgelse, siger politikommissær Jens Peter Rudbeck fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Huset var overtændt og stod i lys lue, da brandfolkene nåede frem. Foto: Uwe Iwersen
Ejendommen udbrændte total. Brandfolkene kunne på baggrund af akut nedstyrkningsfare ikke redde noget indbo. Foto: Uwe Iwersen
Foto: Uwe Iwersen
Foto: Uwe Iwersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Podcast

JV Podcast: Derfor får Søvndal svært ved at erobre borgmesterposten

Annonce