Annonce
Trekantområdet

Storbrand og chef-fyringer: Million-underskud hos TrekantBrand

Sådan så Randbøl Hede ud efter den store brand i 2018. Mange brandfolk var med til at slukke branden, og indsatsen kan ses på 2018-regnskabet. Arkivfoto: Mette Mørk
TrekantBrand fik et underskud på 8,5 millioner kroner for 2018. Storbrand på Randbøl Hede og ny struktur i ledelsen koster på bundlinjen.

Trekantområdet: Brandfolkene fik ekstra sved på panden i 2018, hvor den hede sommer gav ekstra mange udrykninger.

Det ses på regnskabet for TrekantBrand, som fik et underskud på 8,5 millioner kroner.

En afskedigelsesrunde blandt lederne satte også et tydeligt aftryk på 2018-regnskabet, som i denne tid forelægges politikerne i Vejle, Fredericia, Kolding, Middelfart, Billund og Vejen kommuner, der er med i det fælles selskab.

- Den varme sommer gav et rekordhøjt antal udrykninger til naturbrande. Det gav ekstraordinært meget overarbejde, og i vores system kan det ikke afspadseres. Det bliver udbetalt. Den store brand på Randbøl Hede kostede alene 1,25 millioner kroner, fortæller beredskabsdirektør Jarl Vagn Hansen fra TrekantBrand.

Annonce

2018-regnskabet

Trekamtområdets Brandvæsen blev stiftet i 2016, og de seks kommuner bag selskabet bidrager til driften ud fra befolkningstal. Kommunernes bidrag i 2018 var:

Kolding: 22,74 millioner kroner

Fredericia: 16,65 millioner

Middelfart: 8,98 millioner

Billund: 6,69 millioner

Vejen: 10,67 millioner

Vejle: 22,88 millioner

Sammen med de øvrige driftudgifter var det i alt 109,07 millioner kroner.

Driftsudgifterne løb op i 117,73 millioner kroner.

Ledelsen halveret

Jarl Vagn Hansen kom til TrekantBrand i 2018, og en af hans første opgaver var at skabe en ny struktur hos TrekantBrand.

- Der var 12 ledere i det selskab, jeg overtog, og nu er der kun seks, fortæller Jarl Vagn Hansen.

Ændringer i ledelsen betød en udgift på 6,3 millioner kroner i løn og pension til de fratrådte medarbejdere. Beredskabsdirektøren oplyser, at udgifterne blev hensat til 2018-regnskabet, så de ikke belaster 2019-regnskabet.

- Hvis man har fulgt Trekantområdets Brandvæsen siden 1. januar 2016, er det klart, der var nogle udfordringer med trivsel og sammenhængskraft. Der var brug for en ny start, og det skulle være forholdsvist hurtigt. Derfor var der brug for at gå til det på denne måde, lidt brutalt. Det skulle virke med det samme, og derfor udløser man nogle af de mekanismer, der ligger i en ansættelseskontrakt, forklarer Jarl Vagn Hansen.

Som en del af den nye organisation blev der også arbejdet med brandfolkenes trivsel. Tilfredsheden er øget markant, hvilket medarbejderne tidligere har rost direktøren for.

Negativ egenkapital

2018-resultatet betyder, at TrekantBrand med udgangen af 2018 havde en negativ egenkapital på 6,2 millioner kroner.

- Det får ikke nogen praktisk betydning, kun regnskabsmæssigt, forklarer Jarl Vagn Hansen.

Vejle Kommune er administrationskommune for TrekantBrand. Så det svarer ifølge beredskabsdirektøren til, at TrekantBrand har en kassekredit hos Vejle Kommune.

- Skal kommunerne dække det, eller satser man på, det udligner sig over tid?

- Lige nu satser man på, at det bliver genopbygget over tid, siger Jarl Vagn Hansen.

Beredskabsdirektøren forventer blandt andet en ekstraordinær indtægt i 2019 i form af en erstatning for ødelagt materiel efter branden på Fredericia Havn i 2016. Her godkendte TrekantBrand i foråret 2019 et erstatningstilbud fra virksomheden Dangødning på 1,8 millioner kroner.

Dem kan TrekantBrand vælge at lægge i kassen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Derfor skal vi turde drømme stort

Martin Braithwaite er en god fodboldspiller, og det har han været i mange år. Ellers bliver man ikke førsteholdsspiller i Esbjerg fB, professionel i Frankrig, England og Spanien. Man bliver ikke landsholdsspiller. Det krævet særligt talent og særlig arbejdsomhed. Men et vildt, vidunderligt og vanvittigt klubskifte fra en spansk bundklub, Leganés, til en af verdens allerstørste, mest mytiske fodboldklubber, FC Barcelona, ændrer alligevel alt. 28-årige Martin er ikke længere bare en dygtig fodboldspiller, han er en stjerne, katapulteret ind på lystavlen hos stort set alle danskere. I løbet af en uge. Vi skriver sjældent om fodbold på denne plads, det bliver ikke omdrejningspunktet herfra. Men der er noget i den historie, som er værd at hæfte sig ved. Den er enormt inspirerende. Historien om en ung knægt fra Esbjerg, der – når man hører alle anekdoterne, der dukker frem nu, og det er mange - altid har haft en stålsat tro på sig selv, et mod til at sætte ambitionerne højt og en ukuelig vilje til at forfølge dem. Vejen til Barcelona har ikke været let. Der har været omveje, og der har været kampe og klubophold undervejs, som var mindre vellykkede. Men han holdt fast. Så mens alverden var ved at tabe underkæben, da knægten fra Esbjerg lørdag eftermiddag stod klar på sidelinjen på Camp Nou, Barcelonas hjemmebane, klar til at gøre sin debut som Messis holdkammerat, var hovedpersonen afklaret. Det var jo lige præcis det scenarie, han havde forestillet sig i mange år. Det starter med en drøm. Man når ingen steder uden, i fodbold, i politik, i erhvervslivet, i skolen, i livet. Det kræver mod at drømme stort. Det kræver fantasi. Selvfølgelig kræver meget mere end det at se drømme blive til virkelighed. Der er ganske givet flere knuste drømme end det modsatte derude, så meget desto mere er der grund til at nyde øjeblikket, når det lykkes en af vores egne at indfri en vild drøm. Mærke det. Glæde sig. Kan man komme fra et ungdomsfodboldhold i Sædding-Guldager til førsteholdet i FC Barcelona, kan alt ske. Drøm det. Drøm stort. Og gå efter den. Tænk sig; det kunne jo være, at også din gik i opfyldelse.

Danmark

Podcast: Tre tophold kæmper om oprykning fra 1. division - hvem trækker det længste strå?

Annonce