Annonce
Billund

Storbrand på heden er slukket: - Men vi holder godt øje med den de kommende dage

Over 50 brandfolk fra ni stationer kæmpede lørdag for at slukke en stor naturbrand på Randbøl Hede. Branden er nu slukket, men brandfolk og Naturstyrelsens folk holder godt øje med området for at være klar til at efterslukke, hvis det skulle blusse op igen. Foto: presse-fotos.dk/Scanpix

Randbøl Hede: Det gik helt galt, da fire bekendte ville koge vand til en kop kaffe med et trangia stormkøkken, da de var på vandretur på Randbøl Hede lørdag eftermiddag. Det udviklede sig nemlig til en storbrand på Randbøl Hede.

En 45-årig kvinde er nu sigtet for uagtsom brug af ild ifølge beredskabsloven. Hun kan nu formentlig se frem til en bødestraf. Sydøstjyllands Politi oplyser, at en eventuel erstatningssag afhænger af, om lodsejeren vil anlægge en civil retslig sag.

- For politiets vedkommende afsluttes sagen med en bøde på formentlig et par tusinde kroner, oplyser leder af Patruljecenter Midt Mikkel Ross, Sydøstjyllands Politi.

Annonce

Holder stadig øje

Mandag morgen er branden stort set slukket, oplyser indsatsleder ved TrekantBrand Christina Fischer. Hun fortæller, at alt materiel er trukket tilbage til brandstationerne.

- Men vi holder stadig øje med området, og det samme gør Naturstyrelsens folk, for vi ved erfaringsmæssigt, at der godt stadig kan være noget, der ligger og ulmer lidt ved eksempelvis træstubbe, og det kan godt blusse lidt op igen. Jeg kan derfor ikke udelukke, at vi lige skal ud og pøse lidt vand på et par steder i løbet af de kommende dage, men det er der ikke noget usædvanligt i, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Steen havde job, kone, børn og hus - men røg på flasken: Nu bor han på forsorgshjem og forsøger at komme ud af sit misbrug

Sydjylland

Region Syddanmark i top: Markant færre corona-patienter i respirator døde end i resten af landet

Annonce