Annonce
Esbjerg

Storcenter i shitstorm: Aflyser påskeevent med kaniner og kyllinger

Esbjerg Storcenter måtte i weekenden slå bak, da centret røg i en shitstorm i forbindelse med en påskeevent med kaniner og påskekyllinger. Arkivfoto
Esbjerg Storcenter har aflyst en række påske-events med kaniner og kyllinger efter massiv kritik fra dyrevenner.

Esbjerg: Kæl med de søde påskekyllinger og nuttede kaniner, lokkede Esbjerg Storcenter i en invitation til påske-events mandag, tirsdag og onsdag i næste uge.

Men i weekenden endte foretagsomheden fra butikscentret i en shitstorm på Facebook, og arrangementerne er nu aflyst.

Dyrepasser Carina Rønne Løkkegaard fra Dyrenes Beskyttelses Internat i Roskilde var en af dem, der kritiserede centres påske-events, og hun er glad for, at idéen er droppet.

- Kaniner er ikke en rekvisit, og det er et skidt signal at sende til børn. Der skulle blandt andet tages selfies med dyrene, og det synes vi heller ikke er en god idé. Dyr skal ikke betragtes som en gimmick eller et udstyrsstykke. Det, der også er problematisk, er, at kaniner er byttedyr og nemt stresser. Et center med larm er ikke deres naturlige element, og selv om de skulle håndteres af et professionelt personale, så holder kaniner ikke af at blive løftet eller håndteret, oplyser Carina Rønne Løkkegård.

Hun påpeger samtidig, at mange kaniner dumpes hvert år, fordi folk ikke på forhånd har sat sig ind i, hvad det vil sige at holde kaniner.

- Når børn i Esbjerg Storcenter så har fået taget selfies med kaniner, så vil de plage deres forældre for at anskaffe en kanin uden at vide noget om kaninpasning på forhånd, og så kører møllen. Den slags vil vi gerne have stoppet, oplyser Carina Rønne Løkkegård.

Annonce

Kaniner er ikke en rekvisit, og det er et skidt signal at sende til børn.

Carina Rønne Løkkegård, dyrepasser

Nye events i stedet

Esbjerg Storcenter reagerede på kritikken ved at slå følgende op på Facebook:

"Kære alle. Vi har valgt at aflyse vores påske-event med kaniner og påskekyllinger den 15. 16. og 17. april. Dette af flere årsager, men vi ønsker selvfølgelig ikke at de små dyr eventuelt bliver stresset med mere. Men vi lover at vende tilbage med et nyt hyggeligt påske-event for børn inden længe."

Beslutningen indbragte overvældende ros fra mange Facebook-brugere, der blandt andet kaldte det "god stil" af storcentret.

"Helt som de fleste af os forventede, så var det manglende viden og ikke manglende vilje Stærkt arbejde og må I få en fantastisk påske i storcentret", skriver en, mens en anden skriver:

"Tak, fordi I lytter. Jeg er ualmindeligt glad på dyrenes vegne! Jeg håber I får en fest med børnene til påske! Det er helt sikkert at dyrene er taknemmelige - og også os andre!"

I stedet for arrangementet med kaniner og påskekyllinger lokker Esbjerg Storcenter i næste uge med maling af påskeæg og bagning af påskesmåkager, ligesom børnene kan møde den bløde kæmpe kanin, som går rundt i centret og laver påskesjov.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce