Annonce
Varde

Store ambitioner for håndboldhold: SIF Ansager vil i 1. division

SIF Ansagers trup er i topform frem mod sæsonpremieren i 2. division, hvor målsætningen er at spille med om oprykning allerede i næste sæson. PR-foto: Karsten Madsen
Håndboldkvinderne fra SIF Ansager vil spille med om oprykning indenfor to år. Derfor har klubben også udvidet staben omkring holdet, der er klar til sæsonens første kamp i weekenden.

Ansager: SIF Ansager vil op i 1. division. Det er en ambitiøs målsætning, men ikke desto mindre hvad klubben har besluttet. Allerede i næste sæson vil man spille med om oprykning, og klubbens cheftræner og sportschef ved godt, hvad det kræver.

- Alle faktorer skal være i orden, og så skal der knokles benhårdt, siger Jens Ole Mathiesen.

Annonce

Bedre rammer

Jens Ole Mathiesen har været cheftræner for SIF Ansagers håndboldkvinder i elleve år, og nu er han også tiltrådt i stillingen som klubbens sportschef. Det er dog ikke den eneste tilføjelse til personalet omkring holdet. Der er blevet nedsat et eliteudvalg, mens en målmandstræner og en fysisk træner er kommet ind i den sportslige stab.

- Det er nødvendigt, at rammerne skal være så gode som overhovedet muligt, hvis vi skal lykkes med det her projekt, siger Jens Ole Mathiesen.

Som udgangspunkt er målsætningen, at SIF Ansager skal slutte blandt de seks bedste i denne sæson, der starter på søndag, når holdet skal en tur til Dalum i premieren. Det er kun én plads bedre end i sidste sæson, men ikke desto mindre et vigtigt skridt på vejen mod større ting, ifølge Jens Ole Mathiesen.

- Vi er i en meget stærk pulje, hvilket er positivt, fordi det hjælper med at modne holdet, siger cheftræneren og sportschefen.

På tur med jægersoldat

SIF Ansager er i gang med de sidste forberedelser frem mod søndagens udekamp mod DHG Odense 2, der er kommet med i rækken på et afbud.

To nøglespillere er tilbage i truppen efter at have været ude længe med korsbåndsskader, en tidligere spiller er vendt hjem efter studierejse, og to talentfulde ungdomsspillere er blevet rykket op i førsteholdstruppen.

- Vi står meget stærkere end sidste år, siger en optimistisk Jens Ole Mathiesen om sin trup.

Som en sidste sæsonforberedelse var hele truppen i sidste weekend på teambuilding-tur med en jægersoldat. Her løb de 45 kilometer på et døgn og blev stillet over for utallige udfordringer, der rystede dem tættere sammen.

- De gjorde det alle helt fantastisk og lærte meget om at hjælpe hinanden, siger Jens Ole Mathiesen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Kolding

Død mand blev glemt i sin lejlighed: Ingen vil tage ansvaret

Sydjylland

Flysager hober sig op i byretter: SF vil have justitsministeren på banen

Annonce