Annonce
112

Store bunker med bil-affald smidt ved hal og i skov: Sikke noget svineri og mangel på respekt

I bunkerne lå dele fra flere forskellige biler. Blandt andet 12 bildæk og 8 kølere. Privatfoto.
Søndag blev der fundet to store bunker med bilaffald i Harte. Bunkerne er blevet efterladt foran Harte Fritidscenter og i Harte Skov henover natten.

Harte: To store bunker med bilaffald er blevet efterladt ved Harte Fritidscenter og i Harte Skov natten til søndag. Der er i øjeblikket ikke nogen, der ved, hvem der har smidt skraldet.

Lørdag omkring klokken 17 tog Claus Larsen, der en del af halinspektørteamet i Harte Fritidscenter, hjem efter en lang dag i hallen. Da han mødte igen søndag morgen, fik han sig en overraskelse, da han blev mødt af stor bunke bilaffald, som nogen havde smidt foran hallen henover natten. I bunken med affald lå der blandt andet 12 bildæk og 8 bilkølere.

- Jeg kan jo sige med sikkerhed, at det er blevet lagt der i det tidsrum, jeg var væk. Sikke noget svineri og mangel på respekt, siger Claus Larsen.

Ligeledes opdagede Mette Falkenløve en bunke med bilaffald i Harte Skov - et kort stykke fra hallen - da hun søndag morgen var ude for at gå dagens morgentur med sin hund. Da Mettes mand dagen inden var ude for at gå tur med hunden, lå der ikke nogen bunke med affald.

- Mon ikke det er de samme, der har været på besøg i Harte skov, skriver Mette Falkenløve i en kommentar til et billede, som Claus Jensen har lagt op i Facebook-gruppen "Harte".

Annonce
Tæt ved Stallerup Sø lå der endnu en bunke med gammelt bilaffald. Politiet var søndag ude for at se på bunken og vurderede, at der ikke var tale om stjålne varer. Privatfoto.

Ikke tyvegods

Politiet undersøgte søndag bunken i Harte Skov, og det vurderer, at bunken er affald og ikke tyvegods. Lige nu er der ingen, der ved, hvem der har smidt affaldet, eller hvor det kommer fra, lyder det fra politiet.

- Det er formentlig nogen, som har smidt sit skrald, men hvem det er, ved vi ikke, oplyser vagthavende hos Sydøstjyllands Politi.

Bunkerne med affald vil derfor blive fjernet af kommunen og kørt på genbrugsplads i løbet af ugen, såfremt andre ikke henter det inden.

Ifølge halbestyrer i Harte Fritidscenter, Anette Larsen, er der natten til mandag blevet fjernet otte kølere til biler fra bunken.

- Det er formentlig nogle drenge, som vil tjene lidt mønt på at sælge kølerne videre, siger hun.

Politiet vurderer umiddelbart at der er tale om affald og ikke tyvekoster. Privatfoto.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Marcus Knuth er en gemen mandattyv

Marcus Knuth blev onsdag De Konservatives nye udlændingeordfører samt integrations- og indfødsretsordfører. Det er der bestemt ingen grund til at ønske tillykke med. Den politiske belønning er nemlig aldeles ufortjent. Naturligvis er det fuldstændig legitimt, hvis Marcus Knuth ikke længere har følt sig hjemme i Venstre og derfor skifter til De Konservative. Til gengæld er det målt med moralske alen helt utilstedeligt, at politikeren blot fortsætter i Folketinget, som om intet var hændt. Den 5. juni i år sendte vælgerne 43 repræsentanter for Venstre ind i Folketinget. Så vidt vides har der ikke efterfølgende været et nyt valg. Derfor er de 43 mandater fortsat Venstres. Partihop er beklageligvis ikke helt så sjældne i dansk politik. Som regel er mønstret det samme – afhopperne tager deres mandater ind i det nye parti. Opfattelsen af, at politikerne så at sige ejer deres mandat er hinsides enhver sund fornuft. Mandatet tilhører de vælgere, der har udpeget den pågældende. Ved Folketingsvalget satte godt 9500 vælgere deres kryds ved Marcus Knuth. Det gjorde de givetvis i forventning om, at deres tillidsmand på tinge ville arbejde for Venstres dagsorden. Den tillid er nu gjort til skamme. Eneste anstændige beslutning er at forlade sin politiske tillidspost, hvis man af den ene eller anden grund kommer på kollisionskurs med sig parti. Så kan suppleanten nemlig rykke ind og fortsætte arbejdet for den liste, som vælgerne har peget på. Havde Marcus Knuth draget denne rette konsekvens, ville det aftvinge respekt. Det havde herefter stået ham frit for eventuelt at stille op som konservativ kandidat ved næste Folketingsvalg, hvor han måske endda havde haft rimelige muligheder for atter at blive sendt afsted til Christiansborg. I stedet har Marcus Knuth nu slet og ret gjort sig skyldig i gement mandattyveri, hvor han har sat sine egne interesser over vælgernes. Den slags bidrager til en politikerlede, som i dette tilfælde er absolut berettiget.

Aabenraa

Skolebus kørte i grøften

Annonce