Annonce
112

Store bunker med bil-affald smidt ved hal og i skov: Sikke noget svineri og mangel på respekt

I bunkerne lå dele fra flere forskellige biler. Blandt andet 12 bildæk og 8 kølere. Privatfoto.
Søndag blev der fundet to store bunker med bilaffald i Harte. Bunkerne er blevet efterladt foran Harte Fritidscenter og i Harte Skov henover natten.

Harte: To store bunker med bilaffald er blevet efterladt ved Harte Fritidscenter og i Harte Skov natten til søndag. Der er i øjeblikket ikke nogen, der ved, hvem der har smidt skraldet.

Lørdag omkring klokken 17 tog Claus Larsen, der en del af halinspektørteamet i Harte Fritidscenter, hjem efter en lang dag i hallen. Da han mødte igen søndag morgen, fik han sig en overraskelse, da han blev mødt af stor bunke bilaffald, som nogen havde smidt foran hallen henover natten. I bunken med affald lå der blandt andet 12 bildæk og 8 bilkølere.

- Jeg kan jo sige med sikkerhed, at det er blevet lagt der i det tidsrum, jeg var væk. Sikke noget svineri og mangel på respekt, siger Claus Larsen.

Ligeledes opdagede Mette Falkenløve en bunke med bilaffald i Harte Skov - et kort stykke fra hallen - da hun søndag morgen var ude for at gå dagens morgentur med sin hund. Da Mettes mand dagen inden var ude for at gå tur med hunden, lå der ikke nogen bunke med affald.

- Mon ikke det er de samme, der har været på besøg i Harte skov, skriver Mette Falkenløve i en kommentar til et billede, som Claus Jensen har lagt op i Facebook-gruppen "Harte".

Annonce
Tæt ved Stallerup Sø lå der endnu en bunke med gammelt bilaffald. Politiet var søndag ude for at se på bunken og vurderede, at der ikke var tale om stjålne varer. Privatfoto.

Ikke tyvegods

Politiet undersøgte søndag bunken i Harte Skov, og det vurderer, at bunken er affald og ikke tyvegods. Lige nu er der ingen, der ved, hvem der har smidt affaldet, eller hvor det kommer fra, lyder det fra politiet.

- Det er formentlig nogen, som har smidt sit skrald, men hvem det er, ved vi ikke, oplyser vagthavende hos Sydøstjyllands Politi.

Bunkerne med affald vil derfor blive fjernet af kommunen og kørt på genbrugsplads i løbet af ugen, såfremt andre ikke henter det inden.

Ifølge halbestyrer i Harte Fritidscenter, Anette Larsen, er der natten til mandag blevet fjernet otte kølere til biler fra bunken.

- Det er formentlig nogle drenge, som vil tjene lidt mønt på at sælge kølerne videre, siger hun.

Politiet vurderer umiddelbart at der er tale om affald og ikke tyvekoster. Privatfoto.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Sønderjyske politikere måtte vælge pragmatisme før principper

Det hører til sjældenhederne, at embedsmænd udtaler sig skarpt og uden omsvøb. Men det gjorde han, direktøren på rådhuset. ”Fuldstændigt utilstedeligt” kaldte Stig Werner Isaksen udvidelsen af Tinglev-virksomheden N.T. Tømrer og Snedkerforretning. Det utilstedelige består ifølge den kommunale direktør i, at en anden direktør, virksomhedsejeren, har udvidet sit firmas fysiske rammer uden at sørge for de nødvendige tilladelser først. Ulovligheder skal selvfølgelig ikke accepteres. ”Med lov skal man land bygge”, som det står skrevet på indgangen til Københavns Byret. Og indlysende er det, at politikernes beslutning om – imod forvaltningens anbefalinger – at godkende Tinglev-virksomhedens udvidelse har nogle åbenlyst indbyggede problematikker. FOR HVILKET SVAR giver man det næste firma, der bryder reglerne lige så klokkeklart, som N.T. Tømrer og Snedkerforretning har gjort? Og hvordan vil den virksomhed, den direktør reagere, hvis embedsmændene også til den tid siger nej, og politikerne modsat nu holder fast i afgørelsen? Forskelsbehandling er blot et af de ord, der falder lige for. Som Stig Werner Isaksen formulerer det: - Jeg kan sagtens forstå politikernes beslutning, men jeg kunne bare ikke anbefale den. DET STOD PÅ ingen måde skrevet i embedsmands-manualerne, at det var den løsning, der blev konklusionen. Politikerne har i denne sag valgt den pragmatiske tilgang: Det ser ikke kønt ud; der er dog noget meget vigtigere på spil: Eller som den socialdemokratiske gruppeformand og borgmesterkandidat, Erik Uldall Hansen, konstaterede: - For os handler det om arbejdspladser. Venstres Philip Tietje, der er formand for vækstudvalget for land og by, er på linje. Også han kunne se arbejdspladser forsvinde, hvis politikerne havde fulgt embedsmændenes anbefalinger. SKÅRET IND TIL benet: Politikerne valgte pragmatisme før principper. Arbejdspladser før overholdelse af regler. Naturligvis er politikerne fuldt ud bevidste om dilemmaerne, og de har formentlig godkendt udvidelsen af Tinglev-virksomheden med billeder på nethinden af de problemer, godkendelsen kan skabe for dem senere. Ingen af dem kunne bare have holdt til de konsekvenser, en fastholdelse af den administrative afvisning måske havde resulteret i. ”POLITIKERNE SKYLD I, at virksomhed må fyre”, var en konklusion, der kunne være taget på de sociale medier. Det er selvfølgelig noget sludder, for virksomheden har ikke fulgt reglerne, men den slags kan være svær at forklare over for dem, der af den grund måtte sige farvel til deres arbejdsplads. Politikerne var nødt til at godkende virksomhedens udvidelse på bagkant. Vel vidende at en lignende sag kan dukke op i deres indbakke en anden gang. Og hvad gør de så? GOD SØNDAG

JV Podcast

JV Podcast: Danfoss-fyringer, rekord-opkøb og en enkelt københavner-chef huserer på Als

Annonce