Annonce
Esbjerg

Store butikskæder er lune på Bramming

Den internationale butikskæde, Jysk, stiftet af afdøde Lars Larsen, har forretninger over hele kloden. Også i Ribe, hvor dette billede er fra. Og nu er kæden også lun på en mulig placering i Bramming. Foto: Ole Maass.
Det er ikke kun Rema 1000, men også Jysk, som lige nu sonderer terrænnet for at finde en placering til en mulig kommende forretning i Bramming. Det oplyste afgående lokalrådsformand, Jørgen Holberg, i sin sidste beretning på lokalrådets årsmøde onsdag aften.

BRAMMING: Flere store internationale butikskæder har set sig lune på Bramming som en mulig placering til en kommende stor butik. Det har tidligere været fremme, at Rema 1000-kæden sonderer terrænnet for at finde en placering til en ny dagligvarebutik, men den afgående formand for Bramming Lokalråd, Jørgen Holberg, fortalte onsdag aften i sin sidste formandsberetning på årsmødet i lokalrådet, at en anden mastodont inden for handel med senge, møbler, boliginteriør og udstyr til haven, Jysk, også har fået øje på mulighederne for at placere en kommende forretning i Bramming.

- I øjeblikket har Rema 1000 et positivt øje til Bramming, men lokalrådet har også fået en henvendelse fra et konsulentfirma, som repræsenterer Jysk, som er interesseret i at etablere sig i byen. Det er vigtigt, at vi indgår i en konstruktiv dialog for, at nye forretninger kommer til byen og dermed sikrer Brammings udvikling, sagde Jørgen Holberg og slog fast, at ordene "plejer" og "sådan har vi altid gjort" kan man godt gemme langt væk.

Annonce

Fire nye medlemmer

Bramming Lokalråd fik fire nye medlemmer på årsmødet onsdag aften. Ud af rådet trådte foruden formand Jørgen Holberg også Pahl Junkuhn, Erling Lauridsen samt Jørgen Petersen. Nyvalgt til rådet blev Frank Thøstesen, Anja Mølgaard, Michael Gregersen samt Mikkel Jørgensen. Valgt som suppleanter blev Villy Petersen samt Henne Pontoppidan. Lokalrådet i Bramming har i alt 11 medlemmer. Formand for rådet er nu Torben Kjær Andersen, Michael Riis er næstformand, Jørn Bonde er kasserer. Karina Rimmen repræsenterer HHI i rådet. Hans Anton Sørensen repræsenterer Kaj Lykke Golfklub, Hans Juhl Hansen, Bramming Boldklub, mens Jeppe Nyhse Dahl er med i rådet som repræsentant for daginstitutioner og skoler i Bramming.

Lokalplanen

Med den nugældende lokalplan for Bramming skal nye forretninger placeres inden for bymidten, og så vil det næppe være muligt for store kæder som Rema 1000 og Jysk at finde en egnet butiksgrund. Men i beretningen opfordrede Jørgen Holberg til, at lokalplanen, som blev vedtaget i 2015 hurtigst muligt tages op til revision. Både for at revurdere mulighederne for placering af forretninger, men også for at gøre det muligt at omdanne tomme butikslokaler til liberale erhverv eller lejeboliger i stueplan i midtbyen, konstaterede Jørgen Holberg.

I beretningen til årsmødet var der en lang række andre aktuelle emner, som det nye lokalråd også kommer til at arbejde med i det kommende år. Den strategiske udviklingsplan, som byrådet vedtog i sidste måned, det igangværende byfornyelsesprojekt, projektet for Vandtårnet, masterplanen for skolerne, som der i kommunens budget er afsat penge til samt projekter, som har fyldt meget i de seneste år: renoveringen af Skøjtesøerne, som er gennemført til lokalrådets tilfredshed, mens etableringen af vaskehallen i midtbyen modsat var ét af de projekter lokalrådet ikke var begejstret for.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce