Annonce
Kolding

Store huller i vejen bekymrer 83-årig cyklist: - Jeg har ringet til kommunen i flere år

Dette hul er et af de særligt farlige, mener 83-årige Henning Ahrendtsen. Lige inden hullet, på toppen af den lille stigning, er der nemlig et skarpt sving. Kommer man cyklende i høj fart, er det derfor ikke sikkert, at man når at se hullet og bremse i tide. Foto: Søren Gylling
83-årige Henning Ahrendtsen har gentagne gange over flere år klaget til Kolding Kommune over huller i en offentlig cykelsti. Fra kommunen lyder det, at der ikke er økonomi til at holde stien mere ved lige.

Kolding: 83-årige Henning Ahrendtsen fra Rebæk ved Kolding er en ivrig gæst på de mange cykelstier og veje rundt om i Kolding Kommune. De seneste år er der dog kommet skår i glæden, når han flere gange om ugen har sat sig i sadlen.

Henning Ahrendtsen mener nemlig, at der er alt for mange huller i vejene omkring Rebæk, og særligt på en enkelt rute er det slemt.

- Det er i så dårlig forfatning, og hullerne er så store, at du bliver nødt til at stå af og trække cyklen, siger Henning Ahrendtsen.

Annonce

Den pågældende sti er en del af den offentlige cykelsti, der bærer navnet 'Vandvejen'. Den består af både asfaltveje og skovveje. Det er den del af cykelstien, der løber fra Rebæk Strand til Løverodde, som ifølge Henning Ahrendtsen er særligt problematisk. Her enten cykler eller går han ad stien flere gange om ugen, som han har gjort det i årtier, og ifølge Henning Ahrendtsen har hullerne været der i flere år.

Og det er, selvom han gentagne gange har kontaktet Kolding Kommune.

- Det er ikke, fordi jeg ikke har ringet. Jeg har ringet til kommunen mange gange og i flere år, og hver gang siger de, at det skal de nok ordne, men der sker ikke noget, siger Henning Ahrendtsen.

- Jeg føler lidt, at jeg får den her, tilføjer han og løfter langefingeren.

Frygter for børnene

Hullerne i cykelstien er nu så brede og dybe, at det er nødvendigt at råbe op, mener Henning Ahrendtsen. Det er ikke så meget sin egen sikkerhed, han tænker på. Men han frygter, at andre - måske børn - vil komme til skade.

- Jeg kan jo godt stå af og trække, fordi jeg ved, at hullerne er der. Men hvad så, hvis der kommer en 10-årig susende? Det kan gå rigtig galt, siger Henning Ahrendtsen, der foruden 'hyggeture' cykler 40 kilometer to gange om ugen.


Det er rigtigt, når borgeren siger, at der er skyllerender, som er farlige, hvis man ikke kører efter forholdene. Derude kan man måske godt blive overrasket over skyllerenderne.

Henrik Nissen, entreprenørchef i Kolding Kommune


Ét sted er især farligt, mener han. Her er nemlig en lille bakke med en forholdsvis stejl stigning, og øverst er der et skarpt sving. Kommer man i høj fart, er det ikke sikkert, at man kan nå at bremse inden hullet midt i stien.

Henning Ahrendtsen er derfor uforstående og frustreret over for Kolding Kommune, som han ikke mener, lever op til sit ansvar.

- Jeg vil ikke være et brokkehoved, men det er jo deres pligt. Stien skal jo holdes, ligesom alt det inde i byen bliver holdt, siger han og tilføjer:

- Og hvad er egentlig billigst? En personskade eller at lave vejen?

Annonce

Økonomien spænder ben

Huller, der også kan kaldes skyllerender, opstår typisk ved store regnmængder. Og jo mere regn der kommer, desto dybere og bredere bliver hullerne.

Hos Kolding Kommune erkender man, at det er et problem med store huller på strækningen.

- Det er rigtigt, når borgeren siger, at der er skyllerender, som er farlige, hvis man ikke kører efter forholdene. Derude kan man måske godt blive overrasket over skyllerenderne, siger Henrik Nissen, der er entreprenørchef i Kolding Kommune og leder af den afdeling, der står for vedligehold af veje og stier.

Ifølge Henrik Nissen tilser kommunen stien tre-fire gange om året. Her forsøger kommunen at rette op på hullerne, men de kan opstå igen få timer senere, siger han og tilføjer:

- Og af økonomiske årsager er det ikke muligt at komme der oftere.

Henning Ahrendtsen på det stykke af 'Vandvejen', der løber fra Rebæk Strand. Her er vejen fin. Men bag ham, ved parkeringspladsen til stranden, er der også tre store, dybe huller i vejen. Og længere fremme bliver det rigtig farligt, siger han. Foto: Søren Gylling
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Team Esbjerg For abonnenter

Kommentar: Det er ret forudsigeligt, at Team Esbjerg måtte lade livet

Annonce