Annonce
Kultur

Store koncertnavne til Ribe: Det bliver rigtig jazz-weekend på trods af corona

Jazzdivaen Cæcilie Nordby er et af de absolutte hovednavne til Sommerjazz i Ribe. PR-foto
Der er masser af gode musikalske oplevelser i vente, når der i er Sommerjazz i Ribe fra den 22. - 25. juli.

Ribe: Der er i denne weekend Sommerjazz i Ribe, der er Jazzin Ribes erstatning for Ribe Jazzfestival, som de på grund af restriktioner ikke kan afholde.

Og er Sommerjazz så en nødløsning?

Hvis det er tilfældet, er det i hvert fald en nødløsning, der er pillet ned fra øverste hylde.

Annonce

For med navne som Cæcilie Nordby, Peter Bernstein, Jesper Thilo, Olivier Antunes, Henrik Gunde, Alice Carreri, Mads Mathias, Mathias Heise og mange flere fantastiske jazzmusikere er der bestemt noget at glæde sig til.

Anitha Andersen glæder sig til de mange gode koncerter der kommer til Sommerjazz i Ribe. Foto: Bo Maimburg

- Der er noget, vi ikke har kunnet gøre helt, som vi plejer, og det betyder, at vi har ændret lidt på navn og konceptet. Men det betyder bestemt ikke, at vi ikke kan tilbyde noget, der kan måle sig med tidligere års festivaler, siger Anitha Andersen der er kasserer i Jazzin Ribe.

God kvalitet

Arrangørerne overholder naturligvis alle restriktioner, og de har COVID-vagter, som sikrer, at alt bliver afviklet, som det skal, og at alle retningslinjer bliver overholdt.

Sommerjazz

Man kan se hele programmet for Sommerjazz på www.ribejazzfestival.dk hvor man også kan købe billetter. Koncerterne spilles på den store scene på domkirkepladsen, ligesom der vil være koncerter i Den Gamle Arrests gård, Postgården, Termansens, Cafe Valdemar, Hotel Dagmar, Kannikegården og Quedens Gaard.

- Vi glæder os alle til, at vi igen kan skabe liv i Ribes midtby, og at vi kan give folk en masse gode oplevelser med flotte jazzkoncerter. Vi har mødt meget stor opbakning og imødekommenhed fra vores samarbejdspartnere i Ribe, og vi håber nu, at folk kommer og deltager i koncerterne og bakker os op. Vi er jo alle i en meget speciel situation, og det mærker jeg, at der er stor forståelse for, siger Anitha Andersen.


Vi glæder os til, at vi igen kan skabe liv i Ribes midtby, og vi ser frem til at vi kan kan give folk en masse gode oplevelser med flotte jazzkoncerter. Vi har mødt stor opbakning og imødekommenhed fra vores samarbejdspartnere i Ribe, og vi håber nu, at folk kommer og deltager i koncerterne og bakker os op.

Anitha Andersen


- Vi lever med årets program fuldt ud op til vores egne målsætninger, hvor der er vægt på, at vi skal levere god kvalitet og repræsentation af mange af jazzens genrer, og så har vi igen i år mange unge musikere fra konservatorierne og MGK som deltagere. Vi har faktisk udvidet programmet med en dag mere, idet vi starter op med flere koncerter allerede torsdag. Der sker så meget i Ribe, og vi er gode til at give hinanden og vores turister gode oplevelser og liv i byen. Jeg er sikker på, at vi er klar til en stor weekend, siger Anitha Andersen med tydelig begejstring.

Annonce

De store pianister

Der er i år ekstra grund til at deltage i jazzkoncerterne, hvis man er bare lidt interesseret i pianister i topklasse. Lørdag eftermiddag indtager den store ikoniske saxofonist, Jesper Thilo, scenen, og med sig har han pianisten Olivier Antunes, der er halv franskmand og halv dansker, og er uddannet på konservatoriet i Esbjerg. Han er pianist i absolut dansk topklasse, og han modtog i 1999 Ben Webster-prisen som en anerkendelse af sit virtuose spil.

Den store danske saxofonist, Jesper Thilo, er også en del af Sommerjazz i Ribe.

Man kan også opleve Henrik Gunde, der er en anden pianist med rødder i det jyske, idet han er opvokset i Tjæreborg. Han er fast medlem af DR Big Bandet, og han har sin egen karriere med konceptet Gunde on Garner. Han har sin helt egen spillestil, og han kan til Sommerjazz høres sammen med blandt andet Casper Mikkelsen, Nicolas Kock og Signe Juhl og Mads Mathias.

Og så man ikke glemme stifteren af Ribe Jazzfestival, Martin Schack. Han er her, der og allevegne, og han kan blandt andet høres med Peter Bernstein og Cæcilie Nordby.

Annonce

De lokale navne

Det er fredag eftermiddag traditionen tro Big Band Ribe, der indtager scenen, og de tiltrækker altid masser af tilskuere. Deres evne til at fortolke bigband-jazzens klassikere er helt særlig, og de har med dirigenten Christoffer Find i spidsen udviklet deres spil.

Der er også et lokalt islæt på scenen, når JAMbalaya og Kvartet Terman indtager scenerne, idet den lokale trommeslager, Niklas Ø. Oksen, er med i de to konstellationer.

Annonce

God vokaljazz

Danmarks helt store Jazzdiva, Cæcilie Nordby, er også med ved årets Sommerjazz, og hun tilhører den absolutte danske jazzelite. Hun har en helt særlig evne til at give jazzsange varme og personlighed med hendes ganske særlig stemme.

Crooneren Mads Mathias, der også er en fantastisk saxofonist, kan også noget helt særligt på den vokale front. Men også Alice Carreri, Signe Juhl, Birgitte Soojin og Kira Martini vil give folk gode oplevelser med vokaljazz i topklasse.

Annonce
Kultur For abonnenter

Fem stjerner: Historier om bøgernes forunderlige historier

Danmark

Mandagens coronatal: 70 procent har fået det første stik

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Lokal politiker fik Hyballa-banner flået ned af kontrollører: - Min grænse går, når træneren bliver beskyldt for vold

Varde For abonnenter

Succes i specialklassen: Nu er hunde de nye hjælpelærere

Vejen

Adolf er en af kommunens ældste borgere: Antallet af ældre over 100 år er steget

Sønderborg For abonnenter

Brødre med succes: Omsætning i korn- og foderstofselskab er vokset eksplosivt med dem i spidsen

Sydjylland For abonnenter

Inden Marco fyldte et år, fik hans forældre at vide, han kun havde seks måneder tilbage at leve i: De har kun en time om ugen med døende søn

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Kultur

Oplev Bremer/McCoy i Marielundskoven

Sydjylland

Syd- og sønderjyske forældre siger farvel til folkeskolen til fordel for fri- og privatskoler

EfB

Hyballa: Jeg ville elske at arbejde med van der Vaart

Erhverv

Nystartet firma med gaderacer har solgt fire biler: - Vi går efter en slutspurt efter sommeren

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Karakterer: Forsvarer overbeviser igen, og midtbanemand ramte den lige i rumpetten

Aabenraa

Beboere savner plejehjemmets gæsteværelse

Annonce