Annonce
Sønderborg

Store navne underholder til kæmpe Danfoss-fest

Dizzy Mizz Lizzy er en af Danmarks største rockgrupper og spiller i år også på Grøn Koncert. Arkivfoto: Søren Gylling
Der bliver ikke sparet på noget, når Danfoss den 23. august holder fest for sine ansatte i Sønderborg.

Sønderborg: Danfoss er fået styr på, hvem der skal underholde og klare maden, når fredag den 23. august inviterer til Sønderjyllands største personalefest.

Dizzy Mizz Lizzy klarer sammen med kopibandet Queen Machine og Halberg & Friends musikken, mens standup komiker, tv-vært, radiovært Christian Fuhlendorff skal sørge for at få grinene frem.

Maden kommer fra kendiskok og gastronomisk superviser bag de tre restauranter samt café på Sønderborgs nye hotel Alsik Jesper Koch.

Festen, der endnu en gang kommer til at foregå på Ringriderpladsen, blev annonceret, da Danfoss i foråret endnu en gang præsenterede et flot 2018-regnskab med fremgang på både top- og bundlinje. Omsætningen nåede 45,5 milliarder kroner, ligesom overskuddet voksede til næsten 3,5 milliarder.

Det er sjette gang Danfoss holder fest for sine danske ansatte. Ideen med at holde fest for de danske ansatte opstod, da Danfoss med 2010-regnskabet var tilbage på sporet efter nogle hårde år udløst af finanskrisen.

Annonce

Danfoss

Industrikoncernen blev grundlagt i 1933 af ingeniør og fabrikant Mads Clausen. Virksomheden er i dag en global milliardvirksomhed, der fortsat ejes af grundlæggerens familie gennem en familiefond.

Der er mere end 28.000 medarbejdere verden over heraf omkring 5.600 i Danmark - flest i hovedsædet på Nordals. Konvcernen har 69 fabrikker i 20 lande, og sælger sine produkter i mere end 100 lande.

To år siden sidst

Sidste år var der ikke nogen fest. Ikke på grund af et dårligt resultat, men derimod fordi koncernen gerne vil veksle mellem en stor samlet fest for de ansatte og markeringer ude på de enkelte lokationer i et toårigt interval.

Første gang var i 2011, hvor festen var i Fredericia. Siden har en af Danmarks største personalefester været holdt på Ringriderpladsen i Sønderborg. Gennem årene har andre store navne som TV-2, Nik & Jay, Thomas Helmig og Nephew stået musikken.

I august 2017 var omkring 4.200 ansatte samlet til gratis fest i Sønderborg. I arbejdstiden fik de alt den mad, de kunne fortære samt alt den vin, vand og øl, de kunne drikke.

Ikke mindre end 7.000 liter øl, 800 meter pølse, 350 kilo drømmekage og et ton kartofler blev det til. Der var både vinbar, Kislings kaffebar, Hjem Is-bil, ligesom maden også dengang kom fra Jesper Koch. I det 5.000 kvadratmeter store telt var blandet andet Mick Øgendahl, Carpark North og Gnags på scenen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce