Annonce
Tarm

Store nedbørsmængder truer sommerhuse i kommunen

Store mængder nedbør har sat sine spor i sommerhusområderne i Ringkøbing-Skjern Kommune. Nu opfordrer Brand & Redning MidtVest sommerhusejere til at "gøre noget" for at undgå vandskader. Foto: Ringkøbing-Skjern Kommune
Flere måneders nedbør har sat sine spor. Vandet står højt flere steder i kommunen, og flere sommerhuse er i fare for at blive ramt af vandindtrægning, lyder det fra Brand & Redning MidtVest.

RINGKØBING-SKJERN: Har du været forbi dit sommerhus for nylig? Hvis ikke, så er det nok en god ide at gøre i nær fremtid.

Sådan lyder opfordringen fra beredskabschef hos Brand & Redning MidtVest Kim Wemmelund.

Jorden er så mættet efter flere måneders massiv regn, at vandet står højt flere steder til fare for at medføre vandskader i sommerhuse rundt om i kommunen.

- Vi har ikke været ude i alle sommerhusområder, men ved Bjerregaard er der flere sommerhuse, som er meget tæt på at få vand i sig. Flere steder går vandet helt op til kanten af terrassen og op over sokkelniveau. Så man bør gå ud og få kigget på sit hus og gøre det, der skal til for at undgå at få vand ind, siger Kim Bjerg Wemmelund.

Sommerhusområderne er ofte ikke kloakeret, forklarer han. Derfor opfordres sommerhusejerne til at sørge for, at dræn på grunden fungerer og er spulet rene, så vandet kan trække væk. Har man afvandingskanaler, bør man tjekke, at de er holdt frie.

En anden mulighed er at grave grøfter, så vandet kan ledes væk fra sommerhusgrunden.

- Sidste løsning kan være at barrikadere sig med sandsække, for det er meget få steder, man kan pumpe vandet væk. Medmindre der er pumpebrønde, og det er der kun få steder, siger Kim Wemmelund.

Derfor har Ringkøbing-Skjern kommune og beredskabet stillet sand til rådighed til afhentning hos købmanden i Bjerregaard.

- Indtil videre har vi stillet 2000 sandsække derud, men hvis der er brug for flere, så får vi fat i det, siger beredskabschefen.

- Men gør det, der skal gøres. De fleste vil opleve, at deres standardforsikring ikke dækker, hvis det går galt, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Med fingrene i fælleskassen: Hvor meget bliver mon ikke opdaget?

Det er en fortærsket vittighed i mediebranchen, at der er for få naturkatastrofer og for lidt korruption i Danmark til, at man kan bedrive ordentlig journalistik. Måske står talemåden for fald. Det skyldes hverken den tørre sommer sidste år eller det våde efterår i år, men mere at tilliden til vores offentlige instanser er under pres. Det er ikke bare korruption, vi ser, men også offentligt ansatte lederes tilbøjelighed til at skaffe penge eller fordele til sig selv i kraft af deres job. Og det er mindst lige så slemt. Vi kunne her i avisen i denne uge fortælle, at en politiassistent og en politikommissær fra Esbjerg er tiltalt for at have instrueret en betjent i ikke at undersøge lovligheden af en knallert involveret i et færdselsuheld. Knallertens fører var søn af en politikommissær. Politifolkene er nu tiltalt for misbrug af offentlig stilling. Det var også i denne uge, der bød på en skrækhistorie om, at to tidligere ansatte ved Forsvarets Ejendomsstyrelse er tiltalt for at have modtaget bestikkelse på henholdsvis 1,7 million og 35.250 kroner. Dømmes de tiltalte, slutter de sig til den alt for lange række af sager, som svækker vores tillid til, at myndigheder og deres ansatte til enhver tid vil handle i fællesskabets interesse. Vi har Britta Nielsen-sagen. Vi har den ansatte i Skat, der blev idømt fire et halvt års fængsel for at hjælpe en ven med at få udbetalt uberettiget refusion af udbytteskat. Vi havde for nogle år siden sagen om it-firmaet Ateas bestikkelse af ansatte i Region Sjælland. Så er det jo, at man ikke kan lade være med at spekulere på, hvor mange lignende forbrydelser der ikke bliver retsforfulgt. Sikkert en hel del, vil mange nok gætte på. Når vi tænker sådan, er vi et skridt nærmere ved at miste tilliden til vores myndigheder og vores vilje til at betale skat til at opretholde dem. Det er dybt alvorligt. Politikerne har et arbejde at gøre, og det haster mere, end de måske selv er klar over.

Annonce