Annonce
Tønder

Store planer for Tønders nye samlingsområde

Et nyt klubhus skal bygges ved Bankparken, hvor flere end blot fodboldspillerne skal have deres daglige gang. Foto: Michael Ehrhorn
I området omkring Tønder Sport- og Fritidscenter er der store planer for fremtiden frem mod 2030.

TØNDER: En masterplan fra Tønder Sport & Fritidscenter frem mod 2030. Det kan måske lyde en anelse tungt, men det er særdeles interessant stof for de, der håber på forbedrede faciliteter.

Der er nemlig store planer for både centret og området omkring, det fremgår af de godt 74 sider, som masterplanen strækker sig over.

Blandt andet venter en ansigtsløftning for Tønder Sport- og Fritidscenter. Her skal der inde i centret skabes et samlingspunkt med café, information og reception samlet, mens der skal være direkte forbindelse til vandrehjemmet.

Annonce

Udenfor skal centret forbindes endnu mere med bymidten. Det skal blandt andet ske med forbedre stisystemer, vejvisere og en ny bro, der skal gå over Vidåen. En bro, der gerne skal etableres allerede i 2021.

Løft til sporten

Det er ikke kun ved centret, der skal ske ting og sager. Det skal der faktisk i hele området.

Bankparken, kunstgræsbanen, skaterrampen, autocamperpladsen og volleyballbanen er nye anlæg, og de skal bindes sammen med et nyt stisystem med pile til at navigere rundt.

Ved Bankparken skal der bygges et nyt klubhus, der ikke kun skal være for fodboldspillere. Klubhuset skal være et mødested for flere sportsgrene - blandt andet vil man gerne have BMX-klubben med ind over.

Masterplanen foreslår at nedlægge det gamle stadion og samle aktiviteterne ved Bankparken.

Annonce

Moderne hal

Tilbage ved centret skal der en ny etage på vandrehjemmet. Fra den nye førstesal vil der blive frit udsyn over marsken og centerområdet.

Campingpladsen skal udfases på sigt, og i stedet skal der gøres plads til en hytteby med op til 80 nye hytter. Svømmehallen skal have et nyt udendørs område, og så skal der også ske ting og sager indenfor i hal 2, hvor TMT Tønder spiller sine håndboldkampe.

Hal 2 skal ombygges med nye tribuner og i det hele taget løftes op til at blive mere tilskuervenlig. Det skal både gavne håndbold og store stævner.

De mange tiltag frem mod 2030 ventes ifølge masterplanen at koste i omegnen af 100 millioner kroner.


Området ved centret skal knyttes sammen med Tønder midtby med en ny bro over Vidåen. Foto: Michael Ehrhorn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Kvinde anholdt med favnen fuld: Sigtet for at stjæle indbo og ejendele fra sammenstyrtet hus

Sydjylland

Region Syddanmark i top: Markant færre corona-patienter i respirator døde end i resten af landet

Annonce