Annonce
Esbjerg

Store planer: Hviding vil bygge et helt nyt sognearkiv

Folkene bag Hviding Sognearkiv har store planer om at få opført en helt ny bygning til sognearkivet. En bygning, som skal ligge i tilknytning til idrætshallen, Hviding Kultur- og Aktivitetscenter. Arkivfoto: René Aunsbjerg Fogh.
Med et budget på 1,2 millioner kroner satser folkene bag Hviding Sognearkiv på at få etableret en helt ny bygning ved Hviding Kultur- og Aktivitetscenter, som i samme omgang skal have et ekstra depotrum og gang på i alt 30 kvadratmeter.

HVIDING: Folkene bag Hviding Sognearkiv har store planer om at få opført en helt ny tilbygning til idrætshallen i Hviding - Hviding Kultur- og Aktivitetscenter. En ny bygning, som skal rumme et 57 kvadratmeter stort lokale til arkivet, et brandsikret rum på godt syv kvadratmeter samt 29 kvadratmeter gang og udstillingsareal. Derudover skal den nye bygning rumme et depotrum på 21 kvadratmeter samt et gangareal på ni ekstra kvadratmeter til kultur- og aktivitetscentret.

Budgettet for den nye bygning er på 1,2 millioner kroner, og af det beløb er den første tredjedel - 400.000 kroner - i hus, oplyser Jytte Knudsen, som er kasserer i Hviding Sognearkiv.

Det kommende byggeprojekt er nødvendiggjort af, at Hviding Sognearkiv - ligesom en række andre foreninger - skal forlade arkivets nuværende lokaler på den gamle skole i Egebæk. En skolebygning, som Esbjerg Kommune lige nu har til salg.

- Formelt er vi sagt op pr. 31. december 2019, men vi er jo stadig på den gamle skole. Fra kommunens børne- og kulturforvaltning har vi fået at vide, at vi må være i de nuværende lokaler, indtil bygningen er solgt, oplyser Jytte Knudsen.

- Ligesom alle andre lokalarkiver råder vi jo ikke over en masse penge, så vi har ikke selv mulighed for at finansiere det kommende byggeri.

Jytte Knudsen, kasserer i Hviding Sognearkiv

Samme størrelse

Arkivets nuværende lokaler på den gamle skole er af cirka samme størrelse, som man påtænker at bygge ved idrætscentret i Hviding. Derudover råder arkivet over nogle depotrum på førstesalen i den gamle skole.

- Ligesom alle andre lokalarkiver råder vi jo ikke over en masse penge, så vi har ikke selv mulighed for at finansiere det kommende byggeri. Men i samarbejde med hallen søger vi en række forskellige fonde, og ad den vej håber vi på at kunne løfte projektet, som jo er et stort projekt for os. Og vi har da også et begrundet håb om, at vi vil kunne tage et helt nyt sognearkiv i brug i løbet af 2021, lyder det fra en optimistisk kasserer.

Jytte Knudsen fortæller også, at sognearkivet får stillet lokaler midlertidigt til rådighed på den gamle skole i Vester Vedsted, når man skal forlade de nuværende lokaler på den gamle skole i Egebæk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Endelig liv i posthuset igen: Brødre er klar med ny restaurant

Annonce