Annonce
Esbjerg

Store planer: Hviding vil bygge et helt nyt sognearkiv

Folkene bag Hviding Sognearkiv har store planer om at få opført en helt ny bygning til sognearkivet. En bygning, som skal ligge i tilknytning til idrætshallen, Hviding Kultur- og Aktivitetscenter. Arkivfoto: René Aunsbjerg Fogh.
Med et budget på 1,2 millioner kroner satser folkene bag Hviding Sognearkiv på at få etableret en helt ny bygning ved Hviding Kultur- og Aktivitetscenter, som i samme omgang skal have et ekstra depotrum og gang på i alt 30 kvadratmeter.

HVIDING: Folkene bag Hviding Sognearkiv har store planer om at få opført en helt ny tilbygning til idrætshallen i Hviding - Hviding Kultur- og Aktivitetscenter. En ny bygning, som skal rumme et 57 kvadratmeter stort lokale til arkivet, et brandsikret rum på godt syv kvadratmeter samt 29 kvadratmeter gang og udstillingsareal. Derudover skal den nye bygning rumme et depotrum på 21 kvadratmeter samt et gangareal på ni ekstra kvadratmeter til kultur- og aktivitetscentret.

Budgettet for den nye bygning er på 1,2 millioner kroner, og af det beløb er den første tredjedel - 400.000 kroner - i hus, oplyser Jytte Knudsen, som er kasserer i Hviding Sognearkiv.

Det kommende byggeprojekt er nødvendiggjort af, at Hviding Sognearkiv - ligesom en række andre foreninger - skal forlade arkivets nuværende lokaler på den gamle skole i Egebæk. En skolebygning, som Esbjerg Kommune lige nu har til salg.

- Formelt er vi sagt op pr. 31. december 2019, men vi er jo stadig på den gamle skole. Fra kommunens børne- og kulturforvaltning har vi fået at vide, at vi må være i de nuværende lokaler, indtil bygningen er solgt, oplyser Jytte Knudsen.

- Ligesom alle andre lokalarkiver råder vi jo ikke over en masse penge, så vi har ikke selv mulighed for at finansiere det kommende byggeri.

Jytte Knudsen, kasserer i Hviding Sognearkiv

Samme størrelse

Arkivets nuværende lokaler på den gamle skole er af cirka samme størrelse, som man påtænker at bygge ved idrætscentret i Hviding. Derudover råder arkivet over nogle depotrum på førstesalen i den gamle skole.

- Ligesom alle andre lokalarkiver råder vi jo ikke over en masse penge, så vi har ikke selv mulighed for at finansiere det kommende byggeri. Men i samarbejde med hallen søger vi en række forskellige fonde, og ad den vej håber vi på at kunne løfte projektet, som jo er et stort projekt for os. Og vi har da også et begrundet håb om, at vi vil kunne tage et helt nyt sognearkiv i brug i løbet af 2021, lyder det fra en optimistisk kasserer.

Jytte Knudsen fortæller også, at sognearkivet får stillet lokaler midlertidigt til rådighed på den gamle skole i Vester Vedsted, når man skal forlade de nuværende lokaler på den gamle skole i Egebæk.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Ung sosu'ers dramatiske nedtur: Forgældet narkohandler solgte hårde stoffer ved vilde fester i kolonihavehus

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Billund

Forskere ønsker tre nye undersøgelser af sundheden i Grindsted: Fortæl om symptomer og bekymringer på sygehuset

Kolding For abonnenter

Landsby i top fem over byer, hvor folk bliver boende: Søren har boet her i 27 år og har ingen planer om at flytte

Tønder

Jagten er gået ind på Trine Jepsens efterfølger: Hvem skal være ny direktør på Schackenborg?

Billund

Grindsteds debutant fik aftenens største bifald: Endnu en sejr bringer Grindsted tæt på topholdene

Mens politikerne skændes om løsningen: Virksomheder mangler akut hænder til 14.000 jobs

Esbjerg For abonnenter

Simon købte sin mormors hus, rev det ned og bygger nyt: Flere og flere forløser nybyggerdrømme i midtbyen

Freebee vil investere sig til grøn omstilling: Jeg vil gerne gøre tingene bedst muligt for dem, der kommer efter os

Erhverv

27-årig iværksætter køber flagstangsfabrik: - Det har været svært at vælge at sælge

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

Varde

Frantz og Margit har mærket interesse for at købe velkørende forretning: - Men hjertet banker for, at den fortsat skal skabe liv i hjembyen

EfB For abonnenter

Groggy målmand, hjemsendte spillere og en regulær drømmekasse fra distancen - alt om EfB's træningskamp mod Thisted får du lige her..

Sport

Antonsen og Axelsen får bøde på 25.000 for DM-afbud

Annonce