Annonce
Tønder

Store planer: Tomme lokaler i gågaden skal fyldes med nye butikker

Erhvervsdirektør i Tønder Erhvervsråd, Peter Engel-Andreasen vil have fyldt de tomme butikker i Tønders gågade. Blandt andet denne bag ham i Vestergade. Foto: Michael Ehrhorn
Nye butikker kan være på vej ind i gågaden i Tønder. Drømmen er at fylde mellem otte og ti tomme lokaler inden for de kommende år.
Annonce

Tønder: Det er sjældent noget rart syn at kigge ind på en tom butik. Dem er der desværre nogle stykker af i gågaden i Tønder, og i en usikker tid kan det være svært at vente på, at erhvervsdrivende selv besætter dem.

Det skal der gøres noget ved. Tønder Handelsstandsforening, Tønder Kommune, citychef Stephan Scheelke og Tønder Erhvervsråd er nemlig gået sammen om "Task Force Butiksetablering", der har til formål at fylde de tomme lokaler.

- Det var vigtigt før, og det er bestemt ikke blevet mindre vigtigt nu. Nethandel fylder meget og tager en stor del af omsætningen, siger Peter Engel-Andreasen, erhvervsdirektør i Tønder Erhvervsråd.

Annonce

Flere bud

Det store spørgsmål er så, hvilke butikker den nye task force gerne vil have til gågaden.

Ifølge erhvervsdirektøren bliver der tale om forretninger, der kan supplere de ting, der allerede findes i midtbyen.


Måske man kan fylde otte til ti tomme lokaler over de kommende år

Peter Engel-Andreasen, erhvervsdirektør


I arbejdet med det, har den nye task force valgt selv at være aktive.

- Vi ringer selv ud til potentielle lejere. Blandt andet en større supermarkedskæde, mens vi også gerne vil have en slagter og en delikatesse. Vi arbejder med flere idéer, og så søger vi også efter unikke specialbutikker, fortæller Peter Engel-Andreasen.

Tiltaget er stadig nyt, men interessen er der, og ambitionerne er høje.

- Det er svært at spå, men måske man kan fylde otte til ti tomme lokaler over de kommende år, lyder det fra erhvervsdirektøren.

Annonce

Kan være med

De seneste måneder har givet svære kår for detailhandlen. Mange er blevet vant til at handle på nettet, så er der egentlig plads til at satse på fysiske butikker fremover?

Erhvervsdirektør Peter Engel-Andreasen vil sammen med en række stærke aktører skabe mere liv i gågaden. Foto: Michael Ehrhorn

Det mener Peter Engel-Andreasen i den grad.

- Jeg tror, at folk vil nå et mæthedspunkt i forhold til nethandel. De vil gerne ud, og jeg tror, at fremtiden vil byde på en kombination af fysisk handel og nethandel. Jeg tror dog ikke, at detailhandlen bliver som før, og der bliver behov for flere specialbutikker, vurderer han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce