Annonce
Vejen

Store strømbesparelser i Holsted

Jakob L. Nielsen, (til venstre) som er energirårdgiver i Vejen Kommune, har sammen med Gitte Larsen, leder af Madservice-Vejen, Jytte Thøstesen, medarbejder i Madservice-Vejen og Lars Janke, energikonsulent hos Ken Storkøkken, gennemført strømspareprojektet. Foto: Vejen Kommune
Et forsøg med øget fokus på strømforbruget har givet stor rabat på bundlinjen hos "Madservice-Vejen", som trods navnet ligger i Holsted.
Annonce

Holsted: Med relativt overkommelige tiltag er der sket store forskelle i køkkenet hos "Madservice-Vejen", som betyder, at man har formået at spare omkring 10 procent af strømforbruget.

Sådan lyder budskabet i en pressemeddelelse fra Vejen Kommune, hvori det videre fremgår, at det via et samarbejde mellem Madservice-Vejen, kommunens energikonsulent og Ken Storkøkken er lykkedes at finde årlige besparelser, som løber op i mere end 55.000 kroner.

- Vi vil hellere bruge penge på gode råvarer fremfor overflødig strøm, siger Gitte Larsen, som er leder af Madservice-Vejen.

Besparelserne er blandt andet fundet ved, at deres store opvaskemaskiner bliver tændt lidt senere om morgenen, og at de står stille, når der er pauser. Det er også lykkedes at sænke en maskines temperatur med 45 grader ved at skifte til en anden film, der pakker madvarer ind.

Ken Storkøkken leverer maskiner til store og små industrikøkkener - heriblandt Madservice-Vejen - og han har efterhånden en del erfaring med de strømbesparende projekter.

- Rigtigt meget handler om vane. Når man får fokus på det, så begynder folk at tænke over det. Alle vil jo gerne spare strøm, siger Lars Janke, energikonsulent hos Ken Storkøkken.

Det her falder rigtig godt i tråd med vores øvrige energiprojekter i Vejen Kommune. Meget handler om adfærd, og det var dejligt, at der kom nogle udefra og tog hånd om det.

Jakob L. Nielsen, energispecialist ved Vejen Kommune

Annonce

Det handler om adfærd

Projektet begyndte med, at der blev sat målere på maskinerne hos Madservice-Vejen, som gjaldt alt fra opvasker til ventilation, køl og frys. For at få en reel måling af forbruget fik medarbejderne i starten ikke at vide, at der blev lavet målinger. Det skete først ved et kickoff-arrangement efter 14 dage med målinger, og derfra engagerede alle sig i at lave om på vaner og tænke lidt mere over måden at bruge de elektriske apparater på.

- Det her falder rigtig godt i tråd med vores øvrige energiprojekter i Vejen Kommune. Meget handler om adfærd, og det var dejligt, at der kom nogle udefra og tog hånd om det, siger Jakob L. Nielsen, som er energispecialist ved Vejen Kommune.

Der er således indført nye rutiner på en række områder, men det er dog ikke alt, der skal ændres på for at spare strøm.

- Hvis man finder ting, der kun sparer småpenge og til gengæld bliver for bøvlet, så skal det ikke gøres, siger Jakob L. Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce