Annonce
Kolding

Store testdag på skole med 498 hjemsendte børn

Sif Andersen fra 5. klasse er en af de elever på Alminde-Viuf Fællesskole, der har været nær kontakt til en smittet, så hun skal testes to gange for coronavirus.  Både hun og hendes far tager situationen helt roligt. Foto: Lena Juul
I hundredvis af børn og voksne har i weekenden været i gymnastiksalen på Alminde-Viuf Fællesskole for at blive testet for coronavirus.
Annonce

Alminde-Viuf:  Søndag formiddag har Sif Andersen fra 5. klasse  været i gymnastiksalen på Alminde-Viuff Fællesskole for at få taget en coronatest.  Hun er en af de 498 elever, der er berørt af coronaudbruddet på skolen. Torsdag aften fik alle børn og voksne på skolen besked om, at de aller tidligst kan møde ind til timer på skolen igen på tirsdag.

- Jeg skal testes igen på tirsdag, for jeg har været nær kontakt til en smittet. Man tænker lidt over, hvem det er, men jeg ved det ikke.  Det er dejligt nok at være derhjemme, men jeg glæder mig til, at alting bliver normalt igen, siger hun.

Selv om hun har været hjemme, har hun været i gang med skolearbejde.

- Det har jeg været på Facetime sammen med en af mine veninder, der går i klassen, og det gør vi igen på mandag, fortæller hun.

Hjemsendelsen påvirker ikke familien så meget, fortæller hendes far, Brian Andersen.

- Det er naturligt, at kommunen reagerer på smitten på skolen. Sif har en storesøster, Freja i 9. klasse, og begge er store og selvkørende. Vi stoler på, at de får lavet det, de skal. Heldigvis er pigerne glade for skolen og har styr på deres ting, uanset om det foregår på skolen eller derhjemme. Faktisk oplever vi, at de er lidt mere effektive, når de arbejder med skoleopgaverne hjemme, fortæller han.

Annonce

Hurtigt overstået

Valdemar fra 1. klasse har sin far, Nicolai Asmussen, med hen på skolen for at blive testet. Foto: Lena Juul

Valdemar fra 1. klasse og hans far, Nicolai Asmussen, er også mødt op for at få Valdemar testet. De går ind ad skolens hoveddør. En afspærring med bolsjestribet bånd viser dem, hvilken vej de skal gå. Henne i gymnastiksalen spiller en computer på lav lydstyrke julehittet "Last Christmas", og de bliver mødt med et "Velkommen". Victor sætter sig op på stolen, og på få sekunder er han podet i halsen, og dermed er hans test overstået.


Det er dejligt nok at være derhjemme, men jeg glæder mig til, at alting bliver normalt igen.

Sif Andersen


Mellem klokken 11 og 12 søndag er det børn fra første og femte klasse, der kan blive testet.

- Vi var her også lørdag, men jeg kan ikke fortælle, hvor mange vi testede. Og vi har heller ikke et tal for hvor mange, der kommer i dag, fortæller Susanne Holst fra testteamet, der er sendt ud via regionen.

Testteamet består af faste medarbejdere fra Ambulance Syd, og de bliver sendt rundt til forskellige steder i  hele området.

-  Ikke to arbejdsdage er ens, og folk er generelt meget positive, fortæller Susanne Holst.

Hun, Louise Pendegast og Nour Fares er ikke nervøse for selv at blive smittet. De forklarer, at de er godt beskyttede og har instrukser, der er helt klare.

Fra kommunes side regner man med at kunne skabe sig et nogenlunde overblik over smitte-situationen på skolen i løbet af mandag. Håbet er, at skolen kan åbne igen tirsdag, men det afhænger af, hvor mange elever og medarbejdere,  der er smittede.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Tosprogede elever får lavere karakterer, og færre på Kolding Gymnasium har forældre med videregående uddannelse

Coronavirus

Live: Partier afviser regeringens forslag om øget brug af mundbind

Annonce