Annonce
Sønderborg

Store virksomheder deler viden omkring nedsættelsen af CO2-udledning

Store virksomheder deler viden omkring nedsættelsen af CO2-udledning. Arkivfoto: Timo Battefeld
Det er nogle af Sønderborg og omegns største virksomheder, der nu går sammen i et nyt erfaringsnetværk.
Annonce

Sønderborg: Forleden mødtes ti af Sønderborg-områdets største virksomheder på Danfoss i Nordborg. Det gjorde de som starten på et virksomhedsnetværk, der fremover skal inspirere og lære af hinandens erfaringer med at reducere CO2 og således udvise lederskab inden for klimaområdet.

- Ved at lære af hinanden og stille vores erfaringer til rådighed kommer vi hurtigere i mål om at blive CO2-neutrale i 2029, og særligt indenfor klimastrategi, energieffektivitet og valg af energikilder har vi alle brug for at blive klogere af hinandens konkrete erfaringer og handlinger, siger Allan Hermanni, der er ansvarlig for Danfoss bygninger og fabrikker i hele verden.

Målet om at være CO2-neutrale i 2029 er sat af Project Zero, det offentlig-private partnerskab med base i Sønderborg-området, der blev startet i 2007, og som har til mål at gøre området CO2 neutralt i 2029.

Annonce

Konkurrenceparameter

Skulle man vakle lidt på vej mod målet og synes, det er bøvlet og dyrt med alle disse energieffektiviseringer, skal kunderne nok minde en om det kloge ved at holde fast.

- Et af fremtidens konkurrenceparametre bliver at producere klimavenligt, og allerede nu stiller kunderne krav om energivenlig produktion, og vi oplever, at vores kunder har en klar holdning til, hvordan vi hos Danish Crown arbejder med klimaudfordringerne, og lytter vi ikke efter, bliver det på sigt vores endeligt, siger Musse Rasmussen, der er Environment, Health and Safety Supervisor hos Danish Crown, der også ser frem til at bidrage med erfaringer omkring det stigende forbrugerkrav om at producere klimavenligt, i pressemeddelelsen.

Det nye virksomhedsnetværk blandt de store virksomheder vil også have fokus på de 17 verdensmål, udarbejdelse af klimastrategier og CO2-regnskaber samt omlægning af forsyningen til vedvarende energikilder i samarbejdet om det fælles mål om at blive CO2-neutrale i 2029.

Man kan læse mere på Project Zeros hjemmeside.

/cak

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt

Smitten stiger i syv ud af ti kommuner i landsdelen: Nu er Tønder også over bekymrende grænse

Annonce