Annonce
Kolding

Store youtube-stjerner giver krammere ved lagersalg langt ude på landet

Billedet her er fra det første lagersalg med youtube-stjerner på Uhrevej ved Jordrup. Her tog August Larsen en selfie med Anders Møller, som på Youtube er kendt som Eiqu Miller. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Youtuberen Eiqu Miller og tøjfirmaet FirstGrade står bag et stort lagersalg i Jordrup i weekenden. Det helt specielle er, at gæsterne kan komme tæt på youtubere, der tilsammen har flere end en million følgere.

Jordrup: Gæsterne kan få en snak, en krammer eller tage en selfie med Eiqu Miller, Alexander Husum, RobinSamse og andre af landets mest populære youtube-stjerner i weekenden. De er et ekstra trækplaster, når Eiqu Miller og tøjmærket FirstGrade holder lagersalg ude på landet.

Eiqu Miller, der hedder Anders Møller, har stiftet FirstGrade sammen med Jesper Mortensen, og det er på tøjfirmaets lager, eventet holdes.

- Det er anden gang, vi slår dørene op til et par dage, hvor gæsterne kan gøre en god handel og samtidig møde de største youtubere i Danmark, fortæller Kasper West fra FirstGrade.

De youtubere, der møder op, har tilsammen flere end en million følgere.

Første gang, der blev holdt lagersalg på Uhrevej, lagde omkring 600 vejen forbi.

- Det var sidste år, og det gav tydeligvis god mening. Vi fik mange positive tilbagemeldinger på dagen. Denne gang har vi skruet lidt op, så der er dobbelt så mange youtubere med, og vi håber, at folk vil komme fra hele landet, så vi måske kommer over de 1200 mennesker, siger Kasper West.

Flere af youtuberne har deres eget tøjmærke, og de sælger deres eget merchandise til lagersalget. De vil også skrive autografer og signere trøjer.

- Det er typisk hoodies og t-shirts, men også bukser, shorts og sådan noget, uddyber han.

Annonce

Stjernerne

Så mange følger de danske youtube-stjerne:

Eiqu Miller 242.000. Sophia Brown 101.000. RobinSamse 210.000. Niki Topgaard 164.000. Alexander Husum 376.000.

Youtube er en populær webportal, hvor man frit kan dele sine videoklip. Brugere kan uploade videoer, se andres videoer, kommentere, like og følge hinandens videoer.

Overraskelse i ærmet

Eiqu Miller er til stede både lørdag og søndag. Lørdag kan gæsterne også møde RobinSamse (det er Robin Dekker Madsen og Samrita Kaur), Niki Topgaard, Sophia Brown og Jacob Juulsgaard.

Søndag kommer Alexander Husum, der med sine 376.000 følgere på Youtube er den mest kendte, Sophia Brown og en hemmelig youtube-stjerne.

- Aldersmæssigt vil de fleste blandt publikum nok være mellem otte og 16 år, og så vil de typisk have deres forældre med til at køre, og der er god plads til at parkere ved lageret, siger Kasper West og fortsætter:

- Ofte står youtuberne på en scene, når publikum møder dem live, men i weekenden kan publikum møde dem helt tæt på, siger Kasper West.

Lagersalget med youtube-stjernerne foregår lørdag den 1. og søndag den 2. februar. Begge dage klokken 10-16.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Mere regn på vej: Beredskab holder ekstra øje med vandstand i Kolding efter oversvømmelser

Leder For abonnenter

JV mener: Først nu er Britta Nielsen dømt

Det har vakt berettiget opsigt, at det over en lang årrække lykkedes Britta Nielsen at stjæle over 100 millioner kroner, som ellers skulle være brugt til gavn for de svageste borgere i samfundet. Hvordan kunne en betroet offentligt ansat optræde så kynisk? Og hvordan kunne kontrolmekanismerne i en ellers gennemreguleret offentlig sektor svigte i så uhørt grad? Det er spørgsmål, mange danskere savner gode svar på. Og med god grund. For Britta Nielsen-sagen er sammen med andre statslige skandaler i de senere år med til at skabe tvivl om, hvorvidt vores samfund virkelig er så ukorrupt og velfungerende, som vi ellers godt kan lide at bryste os af. Desværre har Britta Nielsen også kunnet have oplevelsen af at være dømt på forhånd. Her er, hvad daværende socialminister Mai Marcado (K) sagde om Britta Nielsen i efteråret 2018 til Berlingske: - Man er virkelig gennemgående et dårligt menneske, når man vælger at stjæle fra den her gruppe. Så har man jo ingen moral og ingen nedre grænse for anstændighed. Mai Mercado havde fuldstændig ret i sin bedømmelse af Britta Nielsen. Men det var meget upassende, at hun stemplede Britta Nielsen som skyldig, inden retten havde talt. Det var en udtalelse, der formentlig er i strid med god forvaltningsskik, da Mai Mercado på det tidspunkt var minister og dermed havde et særligt ansvar. Såvel borgere, medier som politikere kan undervejs i en så omtalt sag som denne nemt komme til at bruge formuleringer, der reelt slår fast, at den mistænkte er skyldig. Men det er meget vigtigt, at vi holder fast i, at det kun er de uafhængige domstole, som kan frikende eller dømme en anklaget. Det skal også gælde for en gennemført kynisk svindler som Britta Nielsen. Selv om hun siden efteråret 2018 af de fleste har været opfattet som skyldig, var det først tirsdag klokken 16.30, at hun fik sin dom ved Københavns Byret. Mange vil nok mene, at hun havde fortjent en længere straf end de seks år og seks måneders fængsel, det blev til. Men det er ligegyldigt for Britta Nielsens sag, hvad den enkelte borger mener. Retten har talt, og sådan skal det være i et retssamfund.

Annonce