Annonce
Læserbrev

Storemor ser mig

Læserbrev: Tak, Mette, at du også denne nat har våget over mig og mine.

Således vil jeg kunne indbefatte dig, vores statsminister, i min morgenbøn, når du får gennemført den planlagte lovgivning, der skal øge vores sikkerhed og befri os fra frihedens tyngende byrde.

Og jeg foreslår dig, Mette, - ja, du må meget undskylde, for du ved jo bedst - at du henvender dig til Det Kinesiske Kommunistparti for at få rådgivning om ansigtsgenkendelse, der vil kunne øge sikkerheden og trygheden yderligere. Jeg ryster faktisk allerede lidt i bukserne bare ved tanken om at gå gennem Uldgade i mørkningen.

Og jeg har for nylig været så letsindig at opsige abonnementet på min mobiltelefon, da jeg kun ville bruge den til at tage billeder med. Men jeg agter at forny det straks, så du, storemor, altid ved, hvor jeg er og kan lytte med på, hvad jeg siger og kan hjælpe mig, hvis jeg skulle komme til at sige og gøre noget dumt.

På den måde er jeg også i meget større sikkerhed, når jeg færdes i Draved Skov - hvor der garanteret også vil kunne opsættes videoovervågningskameraer - i trækronerne - i et betryggende antal. For jeg må indrømme, Mette, at i nogen tid har jeg kun været overvåget af de opsatte vildtsvinekameraer derude. Det var da skidt.

Nu kommer jeg til at føle mig tryg også ude i det vilde.

Tak og knus, storemor.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce