Annonce
Varde

Stormøde besluttede at redde de lokale håndbolddarlings i 2. division

Formand for Ansager Idrætsforening Birgitte Jakobsen byder velkommen til mødet med cirka 150 deltagere. Foto: Morten Nielsen

150 mødte op for at redde stumperne af Ansagers håndboldflagskib i 2. division. Mødet var rykket frem før årets første kamp i 2. division lørdag. Interessen for sporten er stor i byen. Jens Ole Mathiesen er fortsat træner og spillerne trak sig ikke alligevel blev udfaldet

Ansager: Efter et stormøde spilles der stadig håndbold i 2. division i Ansager.

Torsdag aften forsøgte Ansager Idrætsforening, AIF, at redde håndbolden i 2. division - dameholdet, der er byens sportslige flagskib. Det sker efter træner Jens Ole Mathiesen fra Sif/Ansager ikke opnåede kontraktforlængelse, når den udløber ved udgangen af april, og derpå stoppede med omgående virkning i december. Spillerne bebudede derpå, at de ville følge ham ud af klubben, og det så ud til, at byen var uden elitehåndbold. Dog blev spillerne ved med at træne uden træner, så de trak sig reelt aldrig fra klubben. Dermed var der håb om at spille udekampen mod Haderslev lørdag eftermiddag. Det bliver den.

Årsmødet i håndboldafdelingen blev af samme grund rykket en uge frem, så stumperne kunne reddes inden kampen mod Haderslev. Interessen er enorm for håndbold i Ansager. Der mødte cirka 150 borgere op til mødet - også mange uden stemmeret i håndboldafdelingen.

Annonce

Kan ende i serie 1

Sif/Ansagers førstehold i damehåndbold ligger i 2. division pulje 2.Andetholdet ligger i serie 1.

Hvis Ansager trækker sig fra 2. division, så bevares pladsen i serie 1.

Der vil dog ikke være mulighed for oprykning, det vil være en del af "straffen" for at trække sig fra 2. division.

Der kom flere end de 120, der var gjort klar til. Halleder Bent Haahr måtte hente ekstra stole. Foto: Morten Nielsen

Udvalg har trukket sig

Håndboldvalget, hvor de syv medlemmer har trukket sig, skulle på mødet organiseres, men problemerne med 2. divisionsholdets skæbne kom til at dominere mødet.

Et af forslagene til en struktur kom fra Jimmy Østergaard, som foreslog et eliteudvalg, som kunne fortsætte divisionshåndbold. Han vurderer, at der er sponsorpenge nok til at arbejdet kan fortsætte på divisionsniveau. Han mener, at Jens Ole Mathiesen skal fortsætte som træner.

Jimmy Østergaard fik sin vilje og dermed fortsætter Jens Ole Mathiesen og spillerne trak sig ikke.

Det kom på mødet frem, at håndboldafdelingen har et underskud på 170.000 kroner i 2017, og at det vil nedlægge AIF hvis det fortsætter. Det skyldes sponsortilsagn, som ikke overholdes. Det er et af stridspunkterne i Ansager.

Undren over trænerafgang

På mødet blev der udtrykt undren over, at AIF, som Sif/Ansager hører under, valgte at stoppe samarbejdet med træneren uden at have en plan for, at træneren så heller ikke ville blive i foråret. Den situation burde have været forudset, lød det. Der blev desuden udtrykt skepsis over, at spillerne ikke var informeret om, at klubben ville skille sig af med Jens Ole Mathiesen.

Der blev desuden udtrykt undren over, at et afgående håndboldudvalg ville skille sig af med træneren i stedet for at afvente et nyt udvalgs afgørelse.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Sørgelig sag fik det rette udfald

Sagen er helt igennem sørgelig. Men det kunne ikke være anderledes. Naturligvis måtte den danske stat ikke lade et lille barn gå til grunde i en lejr i Syrien, efter såvel barnets somalisk-danske mor som faren tilsyneladende er blevet dræbt. Derfor er den 11 måneder gamle dreng nu blevet hentet til Danmark, hvor han forhåbentlig får en god fremtid sammen med sine slægtninge. Både drengens mor og far har haft tilknytning til Islamisk Stat. Sagen er den bedst tænkelige illustration af det idioti, disse fanatikere er besat af. Deltagelse i terror er i sig selv utilgivelig. Men det er komplet ubegribeligt, at forældre også er parate til at ofre deres eget barn for en tåbelig sag. Netop dette er jo konsekvensen af at medbringe børn eller sætte dem i verden i det helvede, Islamisk Stat lykkeligvis kun for en kort periode kunne etablere i Mellemøsten. Vi skal i sådanne sager være humane, men med kraftige forbehold. For den danske stat er der uanset farven på de pågældendes pas ingen grund til at gøre sig synderlige anstrengelser for at hente andre IS-terrorister til landet. Det gælder også for de pågældendes børn, med mindre ganske særlige forhold gør sig gældende. Det var tilfældet for den lille dreng samt i en tidligere sag, hvor en hårdt kvæstet 13-årig dreng i juni blev evakueret fra en interneringslejr. Alternativet havde formentlig i begge tilfælde været børnenes død. Det må vi ikke medvirke til. Dansk Folkeparti lufter mistanken om, at det reelt ikke er muligt at kontrollere, hvorvidt den lille drengs forældre faktisk er afgået ved døden. I lyset af de kaotiske forhold i Syrien er denne skepsis begrundet. Men skulle for eksempel moren senere vise sig at være i live, bør det på ingen måde berettige hende til en fribillet retur til Danmark. Flere medier har bragt historier om tidligere IS-terrorister, der angiveligt bittert har fortrudt og nu vil retur til Danmark. Til dem er beskeden: Alle valg i livet har konsekvenser, og I er ikke velkomne.

Annonce