Annonce
Varde

Stormøde besluttede at redde de lokale håndbolddarlings i 2. division

Formand for Ansager Idrætsforening Birgitte Jakobsen byder velkommen til mødet med cirka 150 deltagere. Foto: Morten Nielsen

150 mødte op for at redde stumperne af Ansagers håndboldflagskib i 2. division. Mødet var rykket frem før årets første kamp i 2. division lørdag. Interessen for sporten er stor i byen. Jens Ole Mathiesen er fortsat træner og spillerne trak sig ikke alligevel blev udfaldet

Annonce

Ansager: Efter et stormøde spilles der stadig håndbold i 2. division i Ansager.

Torsdag aften forsøgte Ansager Idrætsforening, AIF, at redde håndbolden i 2. division - dameholdet, der er byens sportslige flagskib. Det sker efter træner Jens Ole Mathiesen fra Sif/Ansager ikke opnåede kontraktforlængelse, når den udløber ved udgangen af april, og derpå stoppede med omgående virkning i december. Spillerne bebudede derpå, at de ville følge ham ud af klubben, og det så ud til, at byen var uden elitehåndbold. Dog blev spillerne ved med at træne uden træner, så de trak sig reelt aldrig fra klubben. Dermed var der håb om at spille udekampen mod Haderslev lørdag eftermiddag. Det bliver den.

Årsmødet i håndboldafdelingen blev af samme grund rykket en uge frem, så stumperne kunne reddes inden kampen mod Haderslev. Interessen er enorm for håndbold i Ansager. Der mødte cirka 150 borgere op til mødet - også mange uden stemmeret i håndboldafdelingen.

Kan ende i serie 1

Sif/Ansagers førstehold i damehåndbold ligger i 2. division pulje 2.Andetholdet ligger i serie 1.

Hvis Ansager trækker sig fra 2. division, så bevares pladsen i serie 1.

Der vil dog ikke være mulighed for oprykning, det vil være en del af "straffen" for at trække sig fra 2. division.

Der kom flere end de 120, der var gjort klar til. Halleder Bent Haahr måtte hente ekstra stole. Foto: Morten Nielsen
Annonce

Udvalg har trukket sig

Håndboldvalget, hvor de syv medlemmer har trukket sig, skulle på mødet organiseres, men problemerne med 2. divisionsholdets skæbne kom til at dominere mødet.

Et af forslagene til en struktur kom fra Jimmy Østergaard, som foreslog et eliteudvalg, som kunne fortsætte divisionshåndbold. Han vurderer, at der er sponsorpenge nok til at arbejdet kan fortsætte på divisionsniveau. Han mener, at Jens Ole Mathiesen skal fortsætte som træner.

Jimmy Østergaard fik sin vilje og dermed fortsætter Jens Ole Mathiesen og spillerne trak sig ikke.

Det kom på mødet frem, at håndboldafdelingen har et underskud på 170.000 kroner i 2017, og at det vil nedlægge AIF hvis det fortsætter. Det skyldes sponsortilsagn, som ikke overholdes. Det er et af stridspunkterne i Ansager.

Annonce

Undren over trænerafgang

På mødet blev der udtrykt undren over, at AIF, som Sif/Ansager hører under, valgte at stoppe samarbejdet med træneren uden at have en plan for, at træneren så heller ikke ville blive i foråret. Den situation burde have været forudset, lød det. Der blev desuden udtrykt skepsis over, at spillerne ikke var informeret om, at klubben ville skille sig af med Jens Ole Mathiesen.

Der blev desuden udtrykt undren over, at et afgående håndboldudvalg ville skille sig af med træneren i stedet for at afvente et nyt udvalgs afgørelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce