Annonce
forside

Storm over havnen

Læserbrev: Nu må der ses fremad. Beslutningen om havnens nedlæggelse er taget, realiteterne banker på. Konsekvenserne er ikke klargjort.

- Til erhvervene og deres organisationer : Begynd nu med en prøvesag. Find det første firma med den korteste rest-lejetid. Tydeliggør sagsgangen og beregn erstatningen ud fra lejekontraktens ordlyd, både for nedbrydning og genetablering, i og udenfor kommunen. Udfør derefter en samlet vurdering for alle virksomheder. Også for landbruget, som skal finde andre veje på land for at komme til vand.

- Til kommunens forvaltning: Beskriv den praktiske udvikling på den store, mangeårige byggeplads med "støj og møg". Hvem skal stå for nedbrydning af bygninger og anlæg, evt. jf. lejekontrakterne. Beskriv etaperne i hele processen, hvis alle udnytter deres ret til at forblive indtil lejekontraktens udløb. Beskriv en "gradvis" afvikling af terrorsikringen. Beskriv om bassinerne skal fyldes op eller bevares. Beskriv omlægningerne af trafikken og hensigten hermed, herunder om køerne på Jens Holmvej bliver kortere. Prøv at forudsige risikoen for konflikter og retssager. Udfør derefter en samlet prognose over den milliarder-store kommunale udgift, før indtægterne ved grundsalg efterhånden kommer ind. Regnes der med balance i regnskabet, når processen er slut om måske 30 år.

- Til bygherrerne: Hvad siger de aktuelle investorer, som den lokale Karsten Stender, om interessen i at starte byggeri og prøve på at sælge dyre boliger på denne 25-årige byggeplads. Stoler I overhovedet på Kolding Kommunes evner til at håndtere så stor en sag.

Og mon ikke visse politikere burde selvransage deres rolle i dette historiske forløb og borgerne overveje deres stemme ved næste valg.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce