Annonce
Sydjylland

Stormen Johanne kommer med skybrud

Arkivfoto: Roland Petersen

DMI har opgraderet fredagens vejr til en storm, der har fået navnet Johanne.

Bølgerne kommer til at gå højt og blæsten kommer til at rive i træer og buske. DMI har nemlig udsendt et stormvarsel med risiko for skybrud.

Det forventes at stormen Johanne vil ramme den jyske vestkyst i løbet af natten til fredag. Vindstødene af stormstyrke vil først komme fra syd og senere fra vest, lyder det fra DMI.

Blæsevejret vil være kraftigst mellem fredag morgen og fredag eftermiddag. Stormen vil brede sig op langs vestkysten fra Blåvand til Skagen.

DMI opfordrer til, at man får fastgjort løse genstande i haven som havemøbler, parasoller og trampoliner.

Allerede i aften vil man langs vestkysten opleve blæst og kraftige byger med mulighed for torden flere steder.

Stormen Johanne skyldes et lavtryk, som bevæger sig fra vestkysten og mod nord og øst i løbet af natten. Lavtrykket vil flere steder give torden og risiko for skybrud.

Fredag morgen vil den værste regn være passeret, men blæsevejret vil ikke have sluppet sit tag helt. Resten af fredagen vil nemlig være præget af en kraftig vind fra vest.

Annonce

Storm i Vestjylland

Imens borgerne i de østlige dele af landet vil opleve fredagens vejr som et kraftigt blæsevejr, så vil vestjyderne opleve en middelvind på 24,5 meter i sekundet. Lokalt vil man endda opleve vindstød af orkanstyrke på 32,6 meter i sekundet.

Stormvejret er yderst usædvanligt for august, hvor man kun otte gange siden 1891 har oplevet vind af stormstyrke.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce