Annonce
Esbjerg

Stormen truer Fanøfærgens drift igen mandag

Sådan så der ud ved færgelejet i Esbjerg søndag, og der forventes også problemer i løbet af mandag aftermiddag. Foto: Local Eyes
Der er stor risiko for, at sejladsen mellem Esbjerg og Nordby bliver indstillet igen mandag eftermiddag på grund af storm og deraf følgende forhøjet vandstand, advarer kommunikationschef Jesper Maack fra Fanølinjen.
Annonce

Esbjerg/ Fanø: Færgesejladsen mellem Esbjerg og Fanø blev søndag indstillet på grund af stormen og den forhøjede vandstand, og risikoen for, at det gentager sig mandag, er stor.

Den kraftige vind fra sydvest og vest vil nemlig igen få vandstanden til at stige.

- Ved Vadehavet vil den forhøjede vandstand toppe ved 15-tiden mandag med mellem 3,0 og 3,5 meter over det normale niveau, lyder det blandt andet fra Dan Nilsvall, der er vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut, DMI.

Og det varsel får Jesper Maack, der er PR og kommunikationschef ved Fanølinien, til at frygte nye aflysninger.

Sådan så der ud ved færgelejet i Esbjerg søndag, og der forventes også problemer i løbet af mandag aftermiddag. Foto: Local Eyes
Annonce

Tre meter

- Den ansvarlige for driften mellem Esbjerg og Fanø fortæller mig, at man anser det for meget sandsynligt, at vi kommer til at ligge stille igen ud på eftermiddagen. Når vandstanden når tre meter over normal, så indstiller vi sejladsen, for så er der ganske enkelt ikke længere en kaj at lægge til ved, siger Jesper Maack.

Søndag blev færgedriften indstillet klokken 11.00, og først klokken 19.10 var det igen muligt at sejle passagerer og køretøjer til og fra Fanø.

På Esbjerg-siden var der biler, der blev fanget af højvandet og måtte slæbes væk, men på i Nordby var der ifølge Jesper Maack ingen biler, der fik våde undervogne ved at blive forladt tæt på færgelejet, selv om vandet søndag sneg sig godt op over kajkanten.

Vejene omkring færgelejet blev simpelthen lukket af samme årsag og først åbnet igen, da sejladsen blev genoptaget, fortæller Jesper Maack.

Han henviser til driftstatus for sejladsen på www.fanølinjen.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Vandski stjålet fra båd på land

Regionalt For abonnenter

X Factor-Emil slår sig løs til Dirty Dancing og har sin egen playliste på karaokebaren: - The Beatles er fed at fyre den af til

Annonce