Annonce
Esbjerg

Stormen truer Fanøfærgens drift igen mandag

Sådan så der ud ved færgelejet i Esbjerg søndag, og der forventes også problemer i løbet af mandag aftermiddag. Foto: Local Eyes
Der er stor risiko for, at sejladsen mellem Esbjerg og Nordby bliver indstillet igen mandag eftermiddag på grund af storm og deraf følgende forhøjet vandstand, advarer kommunikationschef Jesper Maack fra Fanølinjen.

Esbjerg/ Fanø: Færgesejladsen mellem Esbjerg og Fanø blev søndag indstillet på grund af stormen og den forhøjede vandstand, og risikoen for, at det gentager sig mandag, er stor.

Den kraftige vind fra sydvest og vest vil nemlig igen få vandstanden til at stige.

- Ved Vadehavet vil den forhøjede vandstand toppe ved 15-tiden mandag med mellem 3,0 og 3,5 meter over det normale niveau, lyder det blandt andet fra Dan Nilsvall, der er vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut, DMI.

Og det varsel får Jesper Maack, der er PR og kommunikationschef ved Fanølinien, til at frygte nye aflysninger.

Annonce
Sådan så der ud ved færgelejet i Esbjerg søndag, og der forventes også problemer i løbet af mandag aftermiddag. Foto: Local Eyes

Tre meter

- Den ansvarlige for driften mellem Esbjerg og Fanø fortæller mig, at man anser det for meget sandsynligt, at vi kommer til at ligge stille igen ud på eftermiddagen. Når vandstanden når tre meter over normal, så indstiller vi sejladsen, for så er der ganske enkelt ikke længere en kaj at lægge til ved, siger Jesper Maack.

Søndag blev færgedriften indstillet klokken 11.00, og først klokken 19.10 var det igen muligt at sejle passagerer og køretøjer til og fra Fanø.

På Esbjerg-siden var der biler, der blev fanget af højvandet og måtte slæbes væk, men på i Nordby var der ifølge Jesper Maack ingen biler, der fik våde undervogne ved at blive forladt tæt på færgelejet, selv om vandet søndag sneg sig godt op over kajkanten.

Vejene omkring færgelejet blev simpelthen lukket af samme årsag og først åbnet igen, da sejladsen blev genoptaget, fortæller Jesper Maack.

Han henviser til driftstatus for sejladsen på www.fanølinjen.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Støjplagede borgere raser over kampfly som aldrig før: Klager er næsten tredoblet på et år

Kommentar For abonnenter

Mens vi venter på motorvejen

Det er lidt med motorvejene, som det er med vindmøllerne. Vi vil sådan set rigtig gerne have dem, men de skal bare ikke ligge tæt på, hvor vi selv bor. De kritiske røster var klart i overtal, da der tilbage i sommeren 2017 blev sat gang i en offentlig høring af planerne omkring en ny midtjysk motorvej – populært kaldet for Hærvejsmotorvejen. Samme billede er der ved den igangværende høring i forbindelse med VVM-undersøgelsen Tilbage i 2017 var eksempelvis Bække Lokalråd og Bække Borgerforening særdeles klare i mælet i deres høringssvar, hvor én af sætningerne lød således: - Frygten er, at en motorvej - med eller uden afkørselsramper - vil sætte gang i en langsom, men sikker affolkning. Citat slut. Det er ikke noget at sige til, at frygten for en motorvej er til stede. Ikke mindst støjen fra tusindvis af biler, som vil passere forbi, giver anledning til betydelig utryghed hos mange. Dertil kommer også en motorvejs indiskutable indgriben på naturen og miljøet. Argumenterne fra utrygge borgere er ganske forståelige. Men som med meget andet, så er debatten omkring motorveje ikke udelukkende sort eller hvid. Motorvejene kan rent faktisk også bringe noget positivt med sig. Erhvervsudviklingen har ganske mange steder, hvor der er blevet etableret motorveje, vist sig at være positiv. Der er positive eksempler nok – selv inden for vores egen kommune. I Vejen, Brørup og Holsted taler udviklingen i erhvervslivet tæt ved motorvejen sit klart tydelige sprog. Danish Crowns slagteri i Holsted var med sikkerhed ikke blevet placeret i området, havde der ikke været en motorvej Også længere oppe i det midtjyske er der klare fortællinger om, at motorvejen klart kan bringe noget positivt med. I Ikast-Brande Kommune konstateres det, at motorvejene er med til at øge bosætningen og etablering af nye erhvervsvirksomheder. I Silkeborg er der også begejstring. I den midtjyske by er der knap et år efter åbningen af motorvejen for nogle få år siden sat rekord i salget af erhvervsjord. Om hærvejsmotorvejen overhovedet bliver til noget, vil blive afgjort inde på Christiansborg. Men i næste måned – mandag den 16. marts – har Vejdirektoratet inviteret til borgermøde i Vejen. Her vil der blive orienteret om VVM-undersøgelsen og de seks linjeføringer, som er bragt i forslag. To af linjeføringerne vil medføre ganske mange kilometer asfalt gennem Vejen Kommune – og vil også byde på to til- og frakørselsramper dels ved Bække og dels ved Gesten. Hvordan det modtages, må vi se tiden an. Men ud over den forståelige utryghed omkring støj og negativ indvirkning på natur og miljø så vil en ny motorvej også give nogle muligheder. GOD SØNDAG

Annonce