Annonce
Indland

Stormvejr afløses af klassiske decemberskyer

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Er drømmen hvid jul, må man "finde de gamle billeder frem og kigge på dem", spår meteorolog før vekslende uge.

Søndagens kraftige blæst løjer af, og i den kommende uge kommer der både skyer, en lille smule sol, mildere temperaturer, men også en del regn.

Det fortæller Dan Nilsvall, meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, mandag morgen.

Det stormende vejr - der enkelte steder bød på vindstød af orkanstyrke og førte til væltede træer rundtomkring - vil dog stadig kunne mærkes mandag.

- Vi kan fortsat få hård vind ved kysterne, siger Dan Nilsvall.

Resten af landet vil kunne mærke en let til frisk vind fra syd- og sydvest.

Og i den vestlige del af landet kommer der regn og byger, som lokalt kan blive med hagl og torden.

Ellers bliver det mest tørt, og på Bornholm kan man ifølge meteorologen få kig til en "sløret sol" mandag. Temperaturerne bliver op til seks grader.

Natten til tirsdag bliver det efterhånden skyet over det meste af landet, og der kommer regn sydfra.

Det breder sig nordpå og giver en del regn i løbet af tirsdag samt natten til onsdag.

Temperaturerne fortsætter i den milde ende, og både tirsdag, onsdag og torsdag kan man håbe på op til otte graders varme. Der ventes ikke nattefrost.

Særligt torsdag kan det resultere i en ganske pæn dag med kig til solen flere steder og stille vejr, fortæller Dan Nilsvall.

Men fredag vender det ustabile vejr tilbage med både fronter og regn.

Overordnet er der dermed tale om "klassisk decembervejr", hvor vinteren lader vente på sig.

- Det normale i Danmark er, at vi skal ind i februar, før vinteren for alvor kommer på besøg, siger meteorologen.

Landsdækkende hvid jul skal man derfor heller ikke håbe på, fortæller Dan Nilsvall, som i stedet opfordrer til, at man kan "finde de gamle billeder frem og kigge på dem".

Dog skal man ikke helt opgive håbet om vinterligt julevejr, tilføjer han.

- Nogle prognoser peger en overgang på lidt koldere vejr omkring julen. Og det kan give rimfrost og vinterligt nedbør. Det er ikke noget, som vi kan kalde hvid jul, men det kan måske minde en lille smule om det, siger Dan Nilsvall.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Bander har kun fortjent foragt

Det er en politisk dom, der fredag faldt ved byretten i København, mener Loyal to Familia. Det er selvfølgelig noget vrøvl. Men det kan egentlig ikke undre, at bandemedlemmerne med deres systematiske lovovertrædelser ikke har respekt for, at vi lever i en retsstat. Her er det heldigvis sådan, at det er uafhængige domstole, der frikender eller dømmer de tiltalte. Fredag var dommen, at et midlertidigt politiforbud mod Loyal to Familia blev gjort permanent, og at banden blev opløst som forening. Og som det er i en retsstat, kan dommen ankes, hvilket Loyal to Familia har gjort. Så sagen fortsætter i Landsretten 1. september, og det er sandsynligt, at den tabende part i den sag vil forsøge at få en endelig afgørelse i Højesteret. Men uanset det videre forløb er det en meget opsigtsvækkende dom, da det er første gang, at en domstol opløser en forening. At danne en forening er en grundlæggende frihedsrettighed i Grundloven. Men Grundloven siger også, at foreninger, der virker ved vold eller søger at nå deres mål med vold, kan opløses ved dom. Det er heldigvis meget svært at få forbudt og opløst en forening i Danmark. Og når det gælder rockergrupper og bander, er det kompliceret for anklagemyndigheden at bevise, at de er foreninger i Grundlovens forstand. Derfor er det ikke domme som den, der fredag faldt mod Loyal to Familia, som kommer til at løse problemet med den den organiserede kriminalitet. Det kræver en konstant kamp fra myndighedernes side, og at vi som samfund ikke falder for fristelsen til at forherlige bander. De har kun fortjent fordømmelse og foragt. Forhåbentlig vil dommen dog øge trygheden for landets øvrige borgere. Det er der brug for. Kriminelle bander skaber masser af ulykke og utryghed med deres tyranniske adfærd i form af trusler, vold og afpresning. At omfanget af ugerningerne er stort, viser det skræmmende store antal medlemmer af bander og rockergrupper, som lige nu er varetægtsfængslet eller afsoner en dom: 372.

Annonce