x
Annonce
Sydjylland

Stormvejr: Væltede træer og forhøjet vandstand

Sådan så der ud ved Fanøfærgen sidste søndag, da der også var forhøjet vandstand. Arkivfoto: Flemming Larsen.
Søndag har et kraftigt blæsevejr ramt landet. Det har ført til flere væltede træer, og mandag forventes der forhøjet vandstand ved vadehavet og vestkysten.

Blæst: Søndag blæser det en god vind mange steder, og har gjort det siden sent lørdag aften. Derudover regner det en del.

Det kraftige blæsevejr er kommet med vindstød af stormstyrke, og ved nogle kyster vindstød af stærk storm. DMI oplyser dog, at vinden har toppet og vil aftage gradvist i løbet af eftermiddagen.

Søndagens vejr har resulteret i flere væltede træer, og hos Vejdirektoratet opfordrer man på grund af de væltede træer til at være ekstra opmærksom i trafikken og køre efter forholdene.

Hos Syd- og Sønderjyllands politi har man også observeret flere væltede træer, men forventer ikke, at det kraftige blæsevejr vil skabe de store problemer søndag.

- Der har været lidt med vinden, men vi har ikke mærket meget til det. Der er væltet et par træer rundt omkring, siger vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands politi, Bjørn Pedersen.

Annonce

Forhøjet vandstand

På bagsiden af søndag forventes der mandag forhøjet vandstand ved vadehavet, hvor den højeste vandstand, ifølge DMI, vil være mellem klokken 6 og 10.

Her vil vandstanden være mellem 2,5 og 3,0 over det normale. Ved den centrale vestkyst forventes den højeste vandstand mellem klokken 6 og 11. Her vil vandstanden være mellem 1,9 og 2,2 over normalen.

Det kan betyde lokale kystnære oversvømmelser, og DMI gør opmærksom på, at man skal være forsigtig, når man kører bil eller færdes til fods i kystområder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

Annonce