Annonce
Esbjerg

Dallas-Henning sælger sin gigantfarm for 133 millioner kroner

70-årige Henning Nielsen (billedet) og hustruen Lilly har købt hus i Ribe, mens døtrene Anette og Linda samt Anettes mand Lars vil finde job uden for landbrugsbranchen. Arkivfoto.
Et af Sydvestjyllands største landbrug, den familieejede svine- og planteavlsbedrift I/S Lyngbjerggård i Darum ved Bramming, med godt 950 hektar jord og i alt 16 ejendomme er sat til salg.
Annonce

Darum: Et af Sydvestjyllands største landbrug er sat til salg for 133 millioner kroner

De fleste i området kender svineproducent Henning Nielsen, også kaldet Dallas-Henning, og hans familie, der driver I/S Lyngbjerggård i Ll. Darum ved Bramming. Nu er Henning Nielsens livsværk, der i dag ejes af døtrene, 42-årige Linda Kjær Schou, 37-årige Anette Nielsen, samt svigersønnen 38-årige Lars Nielsen, sat til salg for 133 millioner kroner.

I/S Lyngbjerggård, der er en svine- og planteavlsbedrift, tæller ikke færre end 16 ejendomme. Sammenlagt råder selskabet over 957 hektar ejet jord og er opbygget af Henning Nielsen gennem de seneste 50 år. I 2013 overtog døtrene og svigersønnen, men Henning Nielsen og hustruen Lilly er fortsat i driften.

Bedriften

Landbruget I/S Lyngbjerggård består af i alt 16 ejendomme. De 957 hektar ejet jord fordeles med cirka 775 hektar almindelig agerjord, 107 hektar marskjord samt 75 hektar natur, enge, småskove. I salget indgår besætning og maskiner.
Annonce

Forfulgt branche

Ifølge 70-årige Henning Nielsen er der tale om et ganske almindeligt salg, der går sin gang på normal vis:

- Vi har heldigvis ingen problemer med vores pengeinstitut, Arbejdernes Landsbank, og jeg har været lykkelig ved at være landmand, siger han og fortsætter:

- Men jeg må også sige, at sådan som betingelserne for landbruget er i dag, forstår jeg godt, at børnene siger, at de vil noget andet med resten af deres liv. Vi er ved at tabe generationer af landmænd på gulvet - der er ingen, der gider det her mere, og det kan jeg godt forstå med den hetz, der kører mod landbruget. Og alle råber op om at sikre et generationsskifte i landbruget, men der er bare ikke nogen, der vil finansiere det - det gælder både kreditforeninger og banker, siger Henning Nielsen, der midt i det hele glæder sig over, at døtrene og svigersønnen finder en fremtid på det ordinære arbejdsmarked:

- I lighed med resten af branchen er de jo også trætte af at blive forfulgt og talt dårligt om, men nu kan Lars og pigerne få sig et almindeligt job med pensionsopsparing.

Annonce

Foredrag og politik

Henning og Lilly har købt hus i Ribe, nærmere bestemt i Jasminparken, og gør nu selv klar til et andet liv.

- Jeg holder jo foredrag, og det vil jeg til at gøre mere i. Desuden skal jeg være mere politisk aktiv for Socialdemokratiet, og jeg vil gøre mit til, at der bliver sat fokus på ældre- og børneområdet. Grisene skal have det godt, men det kan ikke passe, at grise skal have det bedre end ældre mennesker på plejehjem. En gris skal ligge blødt og lunt i halmen - de gamle, de kan ligge og skide sig selv i nakken til middag. Og det er ikke en kritik af personalet, for de er jo blevet fyret i alle sparerunderne - der må flere varme hænder til, siger Henning Nielsen, der tidligere har siddet i byrådet i Bramming for Venstre og siden De Konservative.

I/S Lyngbjerggård sælges i fuld drift gennem EDC Videbæk, og svineproduktionen tæller i alt 900 søer og smågrise samt kapacitet til cirka 20.000 slagtesvin årligt. Som nævnt er der 16 ejendomme i selskabet, og de skal så vidt muligt sælges samlet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Revet ned fra hylderne: Corona får esbjergenserne til at gå amok i julelys

Annonce