Annonce
Sport

Storsejr sender Rusland ind i dansk EM-gruppe

-/Ritzau Scanpix
Rusland vandt med 5-0 over Cypern og er klar til EM, hvor Rusland og Danmark deler værtskab for gruppe B.

Rusland er som det tredje land klar til næste sommers EM-slutrunde i fodbold og bliver en af Danmarks gruppemodstandere, hvis danskerne altså også klarer skærene.

Det står klart, efter at russerne vandt 5-0 på udebane over Cypern og dermed så rigeligt sikrede sig det ene point, de manglede for at indløse EM-billetten.

Ligesom Danmark er Rusland en af EM's 12 værtsnationer, og det er allerede besluttet, at København og Sankt Petersborg deler værtskabet for gruppe B.

Dermed tørner Rusland og Danmark sammen ved EM, såfremt det lykkes Åge Hareides mænd at kvalificere sig.

Russerne var ikke længe om at sætte tingene på plads søndag aften. Allerede midt i første halvleg havde de lavet to mål mod et cypriotisk hjemmehold, der reelt ikke havde det store at spille for.

En slem fejl af en cypriotisk forsvarer gav efter ni minutter Denis Cheryshev frit løb, og Valencia-spilleren tordnede bolden op i nettaget.

Senere i halvlegen fordoblede Magomed Ozdoyev føringen efter endnu en omgang diskutabelt forsvarsspil af hjemmeholdet.

Da Cyperns Konstantinos Laifis fik det røde kort for en hensynsløs tackling efter 28 minutters spil, var der ikke meget mere at stille op.

I slutfasen fejrede russerne EM-billetten ved at banke yderligere tre bolde ind bag den cypriotiske reservemålmand Urko Pardo, der var kommet på banen sidst i første halvleg.

Artem Dzyuba, Aleksandr Golovin og Denis Cheryshev scorede en gang hver i de sidste 11 minutter og sørgede for en klar udesejr.

Det var Rusland syvende gevinst på stribe, efter at holdet åbnede gruppen med et nederlag til Belgien.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sundhedsordførere: Nu må ministeren stoppe omskæringslægen

Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

Annonce