Annonce
Sport

Storsejr sender Rusland ind i dansk EM-gruppe

-/Ritzau Scanpix
Rusland vandt med 5-0 over Cypern og er klar til EM, hvor Rusland og Danmark deler værtskab for gruppe B.

Rusland er som det tredje land klar til næste sommers EM-slutrunde i fodbold og bliver en af Danmarks gruppemodstandere, hvis danskerne altså også klarer skærene.

Det står klart, efter at russerne vandt 5-0 på udebane over Cypern og dermed så rigeligt sikrede sig det ene point, de manglede for at indløse EM-billetten.

Ligesom Danmark er Rusland en af EM's 12 værtsnationer, og det er allerede besluttet, at København og Sankt Petersborg deler værtskabet for gruppe B.

Dermed tørner Rusland og Danmark sammen ved EM, såfremt det lykkes Åge Hareides mænd at kvalificere sig.

Russerne var ikke længe om at sætte tingene på plads søndag aften. Allerede midt i første halvleg havde de lavet to mål mod et cypriotisk hjemmehold, der reelt ikke havde det store at spille for.

En slem fejl af en cypriotisk forsvarer gav efter ni minutter Denis Cheryshev frit løb, og Valencia-spilleren tordnede bolden op i nettaget.

Senere i halvlegen fordoblede Magomed Ozdoyev føringen efter endnu en omgang diskutabelt forsvarsspil af hjemmeholdet.

Da Cyperns Konstantinos Laifis fik det røde kort for en hensynsløs tackling efter 28 minutters spil, var der ikke meget mere at stille op.

I slutfasen fejrede russerne EM-billetten ved at banke yderligere tre bolde ind bag den cypriotiske reservemålmand Urko Pardo, der var kommet på banen sidst i første halvleg.

Artem Dzyuba, Aleksandr Golovin og Denis Cheryshev scorede en gang hver i de sidste 11 minutter og sørgede for en klar udesejr.

Det var Rusland syvende gevinst på stribe, efter at holdet åbnede gruppen med et nederlag til Belgien.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Derfor skal vi turde drømme stort

Martin Braithwaite er en god fodboldspiller, og det har han været i mange år. Ellers bliver man ikke førsteholdsspiller i Esbjerg fB, professionel i Frankrig, England og Spanien. Man bliver ikke landsholdsspiller. Det krævet særligt talent og særlig arbejdsomhed. Men et vildt, vidunderligt og vanvittigt klubskifte fra en spansk bundklub, Leganés, til en af verdens allerstørste, mest mytiske fodboldklubber, FC Barcelona, ændrer alligevel alt. 28-årige Martin er ikke længere bare en dygtig fodboldspiller, han er en stjerne, katapulteret ind på lystavlen hos stort set alle danskere. I løbet af en uge. Vi skriver sjældent om fodbold på denne plads, det bliver ikke omdrejningspunktet herfra. Men der er noget i den historie, som er værd at hæfte sig ved. Den er enormt inspirerende. Historien om en ung knægt fra Esbjerg, der – når man hører alle anekdoterne, der dukker frem nu, og det er mange - altid har haft en stålsat tro på sig selv, et mod til at sætte ambitionerne højt og en ukuelig vilje til at forfølge dem. Vejen til Barcelona har ikke været let. Der har været omveje, og der har været kampe og klubophold undervejs, som var mindre vellykkede. Men han holdt fast. Så mens alverden var ved at tabe underkæben, da knægten fra Esbjerg lørdag eftermiddag stod klar på sidelinjen på Camp Nou, Barcelonas hjemmebane, klar til at gøre sin debut som Messis holdkammerat, var hovedpersonen afklaret. Det var jo lige præcis det scenarie, han havde forestillet sig i mange år. Det starter med en drøm. Man når ingen steder uden, i fodbold, i politik, i erhvervslivet, i skolen, i livet. Det kræver mod at drømme stort. Det kræver fantasi. Selvfølgelig kræver meget mere end det at se drømme blive til virkelighed. Der er ganske givet flere knuste drømme end det modsatte derude, så meget desto mere er der grund til at nyde øjeblikket, når det lykkes en af vores egne at indfri en vild drøm. Mærke det. Glæde sig. Kan man komme fra et ungdomsfodboldhold i Sædding-Guldager til førsteholdet i FC Barcelona, kan alt ske. Drøm det. Drøm stort. Og gå efter den. Tænk sig; det kunne jo være, at også din gik i opfyldelse.

Danmark

Podcast: Tre tophold kæmper om oprykning fra 1. division - hvem trækker det længste strå?

Annonce