Annonce
Haderslev

Stort affaldsoplag brød i brand i nat

Brandmændene kæmpede med at slukke ilden i over tre timer. Foto: Brand & Redning Sønderjylland
Den fjerde brand på fire år ramte igen et affaldsoplag hos Torben Clausen A/S. Skaderne var begrænsede. Der var sandsynligvis tale om selvantændelse.
Annonce

HADERSLEV: I knap fire timer kæmpede brandmænd fra Moltrup Frivillige Brandværn med at slukke en brand i et stort oplag af industriaffald hos Torben Clausen A/S på Oksbølvej, assisteret af en tankvogn fra Sommersted Frivillige Brandværn.


Det er det bedste bud. At der har været noget i det, der har selvantændt.

Indsatsleder Jesper Damm


Branden blev opdaget torsdag klokken 4.43 i en 4000 kvadratmeter stor lagerhal. Først blev ilden dæmpet ned i den store lagerhal.

– Så det ikke lavede mere skade på bygningen. Virksomheden har selv nogle store maskiner, som skubbede affaldet ud på en åben plads. Så hældte vi mere vand på, forklarer indsatsleder Jesper Damm.

Det er fjerde gang på få år, der er ild i industriaffald på stedet. Senest sidste sommer kæmpede brandfolkene også i flere dage med at få bugt med de sidste lommer af ild.

Også torsdag morgen besværliggjorde flere lommer af ild slukningsarbejdet, så affaldet måtte vendes med maskiner flere gange.

Annonce

Restaffald brændte

Det var dog ikke de store værdier, som gik tabt.

– Det er der, hvor erhvervsvirksomheder kan læsse affald af. På stedet har man affaldssortering. Det, der kan genbruges, sorteres fra. Resten sælges til forbrænding.

Det var i restaffaldet, der var brand igen. Og der var tilsyneladende tale om selvantændelse.

– Det er det bedste bud. At der har været noget i det, der har selvantændt. Det er et lukket område, og der er videoovervågning.

Politiet har derfor frigivet brandstedet. Der er ikke nogen mistanke om påsat brand.

Selve den store hal blev også skadet lidt af flammerne.

–Der skete skader på bygningen i det hjørne, hvor affaldet lå, på åserne.

Åserne svarer til lægterne i et hus. I store haller er de bare lavet af for eksempel metal eller som i dette tilfælde af limtræ.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce