Annonce
forside

Stort behov for hjælp

Læserbrev: I foreningen Bedre Psykiatri er vi glade for social- og sundhedsudvalgets beslutning om at ansætte en pårørenderådgiver i 2019. Vi ser frem til, at pårørende til både psykisk og fysisk syge/ handicappede får mulighed for at få hjælp ved behov. Det har været en mærkesag for foreningen at få en pårørenderådgiver, og det er et afgørende skridt, at de pårørendes behov anerkendes og tilgodeses. Og at pårørende også som udgangspunkt ses som en ressource og samarbejdspartner i forhold til deres kære.

Vi har hørt fra mange, at der er et stort behov for hjælp til bearbejdning af sorg, bekymringer, eller når den syge bliver udskrevet, når barnet er blevet diagnosticeret; hvad sker der så - hvem gør hvad, og hvad har man ret til? Hvad hvis man selv som pårørende bliver syg; eller når der er brug for at søge hjælp i det kommunale system for at klare hverdagen. Her kan pårørenderådgiveren hjælpe.

Det kan være en stor belastning at være pårørende til et menneske med en sygdom. Når én bliver syg, påvirker det hele familien. Det er ofte en svær situation, der kan være vanskelig at håndtere, hvor pårørende undervejs kan komme hele følelsesregisteret igennem ved at blive forvirret, opleve frustration, være bange, føle skyld og sorg.

Det er normalt, at pårørende også kan få brug for hjælp. Det er vigtigt at tage hånd om eventuelle problemer, så det ikke får unødigt store konsekvenser for de pårørendes liv. Allervigtigst er, at hjælpen til de pårørende faktisk hjælper den syge.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce