Annonce
Tarm

Stort efterårsprogram: Kulturen bobler på bibliotekerne

- De to dage, hvor forårets og efterårets programmer præsenteres, er højdepunkter for os, og vores nyeste program er ingen undtagelse, siger Alice Hedevang Christensen, som er arrangementskoordinator ved bibliotekerne. Privatfoto
Spændende forfattere, sjov for børn og indsigtsfulde foredrag venter brugerne på kommunens fem biblioteker. Det nye efterårs- og vinterprogram er netop kommet på gaden.

Ringkøbing-Skjern: Ikke færre end 78 vidt forskellige arrangementer for børn og voksne er der i det program, som Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne netop har offentliggjort.

Igen i år er det lykkedes at samle en buket af landets mest aktuelle forfattere. I denne sæson kan man opleve Helle Vincentz, Niels Christian Larsen, Anne-Cathrine Riebnitzsky, Lotte Kirkeby og Elisabeth Gjerluff Nielsen, ligesom Ole Sønnichsen kommer og fortæller historien om danskeren William S. Knudsen, der ændrede 2. verdenskrig ved at strømline USA's våbenproduktion. Alligevel har hans bedrifter stort set været glemt af offentligheden i 70 år.

Annonce

Haven og vildmarken

Senere på året fejres Videbæk Biblioteks 75 års jubilæum, og i den forbindelse kommer tv-legenden Søren Ryge på besøg. Søren Ryge fortæller i sit foredrag om spændende og skæve personligheder, han har mødt gennem sit lange tv-liv.

Overvejer man at følge en såkaldt antiinflammatorisk kostplan, er der råd og vejledning at hente, når kok og kostvejleder Signe Sandfeld kommer på besøg.

Drømmer man om et mere simpelt liv med fokus på bæredygtighed, økologi og nærvær - så er der foredrag med Helle Hestbjerg fra øko-samfundet Friland; som fortæller, hvordan familien flyttede fra det sikre og veletablerede til det eksperimenterende.

Jon Lindberg Jensen vandt første sæson af DR3 programmet Alene i vildmarken - og kommer deler ud af sine erfaringer med kampen mod naturen og sig selv.

Det er også for børn

For bibliotekets mindste brugere venter en bred vifte af sjove og engagerende aktiviteter som musikalsk legestue, kreative workshops og børneteater, hvor både fantasi og barnlighed kan få frit løb.

Nogle arrangementer kræver billet – til andre skal man bare møde op. Nogle arrangementer er gratis, og andre koster lidt. Der er noget for voksne, noget for børn, for de nysgerrige og videbegærlige, for barnlige sjæle, for unge og gamle, lover bibliotekerne.

Programmet kan hentes på kommunens fem biblioteker eller ses online på riskbib.dk

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce