Annonce
Esbjerg

Stort engelsk radiatorfirma overtager konkursboet efter Ribe Jernindustri

Konkursboet efter Ribe Jernindustri bliver overtaget af stort engelsk radiatorfirma. Arkivfoto: John Randeris

Stelrad Radiator Group har overtaget konkursboet efter Ribe Jernindustri, skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Stelrad Radiator Group, et stort engelsk radiatorfirma, har overtaget konkursboet efter Ribe Jernindustri. Det skriver Stelrad Radiator Group i en pressemeddelelse.

Firmaet, der har base i Newcastle, og som ifølge pressemeddelelsen er et af Europas førende radiatorfirmaer, har overtaget de intellektuelle rettigheder, produktionsudstyret og Hudevad-brandet efter Ribe Jernindustri, skriver det i pressemeddelelsen.

Den nye gren af Stelrad-koncernen, som kommer til at fortsætte i Ribe Jernindustris bygninger, kommer til at hedde Hudevad Radiator Design.

"Med undtagelse af stålpanelradiatorer, fortsætter produktionen i Ribe. Stelrad Radiator Group vil introducere sine egne stålpanelradiatorer fra Stelrad til det danske marked, hvilket giver distributører, installatører og entreprenører adgang til en af de mest omfattende produktserier i Europa", står der i pressemeddelelsen

JydskeVestkysten forsøger at få en kommentar fra Jesper Friis, leder af Hudevad-teamet, og tidligere salgs- og marketingschef hos Ribe Jernindustri A/S.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding

Efter oversvømmelser: Central gade midt i Kolding åbner igen

Annonce