Annonce
Tønder

Stort fald i antallet af nye lokale virksomheder - Men der er lys i mørket

På gågaden i Tønder er der flere gode lokaler til de, der tør at kaste sig ud i et selvstændigt eventyr. Foto: Michael Ehrhorn
Antallet af nystartede virksomheder i Tønder Kommune er i den grad ramt af krisen, men der er alligevel grund til optimisme.
Annonce

TØNDER: 100 nye virksomheder. Det er det antal, der er kommet til i Tønder Kommune i årets første seks måneder. Det lyder lovende i en krisetid, der ofte holder iværksættere fra at starte op. I tallene kan man dog i den grad få øje på krisen.

I de første seks måneder sidste år valgte 160 virksomheder nemlig at starte op lokalt, og i år byder derfor på et markant fald på 38 procent.

Det er det næststørste fald af alle landets 98 kommuner kun overgået af Morsø Kommune, viser nye tal fra regnskabs-virksomheden Dinero.

- Man kan sagtens sige, at det er et ganske markant fald. Vi ser dog fald næsten i hele landet, og det er naturligt, når der er krise, siger Henrik Bruun Alexandersen, der er kommunikationsansvarlig hos Dinero.

Henrik Bruun Alexandersen har et bud på, hvorfor tallene er særligt slemme i Tønder.

- De sydlige virksomheder har mange kunder fra Tyskland, og her er det ikke så mærkeligt, at mange måske tøver lidt, fortæller han.

Annonce

Nye håb

På landsplan har det første halvår af 2020 budt på et fald i nye virksomheder på 12 procent.

Det er alvorligt, men heldigvis er der også begrundet håb.

- Hvis vi dykker ned i tallene, kan vi se, at antallet af nye virksomheder begyndte at gå lidt op igen i juni. Det er lovende, melder Henrik Bruun Alexandersen fra Dinero.

Erhvervsdirektør i Tønder Erhvervsråd, Peter Engel-Andreasen tror på snarlig fremgang omkring lokale virksomheder. Foto: Michael Ehrhorn

Lokalt er meldingen fra Tønder Erhvervsråd også, at det stille og roligt lysner trods det store fald på 38 procent.

- Vi kan ikke lave om på sådan et fald i en krisetid. Lidt overraskende begynder vi dog at opleve flere henvendelser, end vi plejer fra folk, der gerne vil rådgives i forhold til at blive selvstændige, fortæller erhvervsdirektør i Tønder Erhvervsråd, Peter Engel-Andreasen.

Annonce

Mere blod på tanden

At Tønder Erhvervsråd begynder at opleve en stigende interesse fra potentielle selvstændige, kan faktisk også hænge sammen med krisen.

- Krisen har gjort, at mange har mistet jobbet. Det kan måske være det perfekte springbræt til at prøve sig af som selvstændig, fortæller Peter Engel-Andreasen.

Et bud som bakkes op hos Dinero, når Henrik Bruun Alexandersen kigger på både Tønder Kommune og hele landet.

- Efter fyringerne er der mange, der sidder med løn, og som måske kan bruge den mulighed til at kaste sig ud som selvstændig erhvervsdrivende. Det kan gå begge veje, men jeg tror, at det stille og roligt nok skal gå den rigtige vej igen, vurderer han.

Annonce

Stærkt arbejde

Selvom udviklingen omkring de manglende lokale virksomheder kan vendes, er faldet lokalt stadig i den høje ende.


Hvis man lykkedes med at starte op nu og få tingene til at spille, er der gode chancer for succes

Henrik Bruun Alexandersen, Dinero


Trods det mener man hos Dinero, at det er fornemt, at der lokalt trods alt er kommet 100 nye virksomheder.

- Det er stærkt, at man tør kaste sig ud i det. Man kan også sige, at hvis man lykkedes med at starte op under en krise og få tingene til at spille, er der gode chancer for succes, slutter Henrik Bruun Alexandersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Lige før sæsonstart: Ligaspiller i Kolding er testet positiv for corona

Danmark For abonnenter

Bekymret statsminister vil udsætte åbning af nattelivet og varsler mundbinds-påbud

Annonce