Annonce
Sønderborg

Stort flertal for en fjernvarme-fusion

Peter Mikael Stærdahl forlader sit job som direktør i Gråsten Fjernvarme, når fusionen med Sønderborg falder endelig på plads i løbet af de kommende to år. Arkivfoto: Claus Thorsted

Ekstraordinær generalforsamling i Gråsten Fjernvarme gav opbakning til fusion med Sønderborg efter en del forviklinger.

GRÅSTEN: - Jeg er fuldt ud tilfreds med forløbet af fusionen med Sønderborg Fjernvarme. Vi fik et overbevisende flertal for at gennemføre den og indkalder fuldstændig i overensstemmelse med vedtægterne til en ny ekstraordinær generalforsamling for at få gennemført fusionen, siger formanden for Gråsten Fjernvarme Morten Sommer.

Der blev på en ekstraordinær generalforsamling torsdag givet grønt lys for en fusion med Sønderborg Fjernvarme efter trekvart års forviklinger. 104 stemte for, otte imod og to blankt. Gråsten Andelsboligforening har 56 stemmer og B42 17 stemmer. Derfor blev der gjort en del for at imødekomme Gråsten Andelsboligforening, da den modsatte sig fusionen før jul. Den så ikke sine medlemmers interesser varetaget i fusionen. Det er der rådet bod på ved at give andelsboligforeninger faste bestyrelsespladser.

Annonce

Stordriftsfordele

Sønderborg Fjernvarme har 10.500 og Gråsten Fjernvarme cirka 1700 tilslutninger. En overgangsbestyrelse skal over en to-årig periode effektuere fusionen administrativt, juridisk og myndighedsmæssigt. Først i 2020 er den endelige fusion gennemført med en fælles bestyrelse. De to selskaber har tilsammen et halvt hundrede ansatte. Erik Wolff fortsætter som direktør i det fusionerede selskab ved navn Sønderborg Fjervarme Amba. Gråstens direktør Mikael Stærdahl søger frivilligt nye udfordringer i det kommende år. En af begrundelserne for varmefusionen er de forudsete besparelser kompenserer for bortfaldet af det statslige produktionstilskud med udgangen af 2018.

Sjældent mere end 100

Der var 70 til ekstraordinær generalforsamling i Marina Fiskenæs.

- Det er flere, end der plejer at komme til den ordinære generalforsamling. Vi havde ingen forventning om at komme op på de to tredjedele af andelshaverne, der skulle til for at sikre flertal for fusionen i første omgang. Vi har 1600 tilslutninger. Det højeste antal deltagere i stormfulde tider med højt fremmøde har ligget på omkring 100, siger Morten Sommer.

Der er ekstraordinær generalforsamling torsdag 27. september klokken 19 på Marina Fiskenæs. Her skal fusionen blot vedtages med simpelt flertal, så er den hjemme for Gråsten Fjernvarmes vedkommende.

- Vi har fået stor opbakning til fusionen. Der var endog kritiske røster fremme om, hvorfor den ekstraordinære generalforsamling blev aflyst i december, da ikke alle var enige. Fusionen er en økonomisk fordel især for Gråsten. Den giver mere robusthed. Vi er rådgivet af jurister og revisor. Bestyrelsen anbefaler fusionen 100 procent, siger Morten Sommer.

Der var stormfuld diskussion på generalforsamlingen om, pressen ikke var inviteret. Flere så det som en stor fejl. Pressen er inviteret til ekstraordinær generalforsamling 27. september.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce