Annonce
Billund

Stort fremmøde til kommunal workshop om ridning i naturen

Der kom mange forslag til forbedringer for ridende i naturen i Billund Kommune. Pressebillede
Omkring 40 hesteentusiaster mødte op i en stor ridehal lidt uden for Skjoldbjerg til en snak om heste, ridning og naturoplevelser.

Skjoldbjerg: Der var stor interesse, da Billund Kommune inviterede hesteinteresserede til workshop om ridning i naturen. Restox Arabians ved Christine Jensen lagde ridehal til arrangementet, der tiltrak omkring 40 hesteglade, og den store ridehal summede snart af snak om heste og ridning i kommunens natur.

Projektleder Lea Kromann-Gallop fra Billund Kommune stod bag invitationen til mødet, der var arrangeret for at samle viden om, hvor meget der bliver redet i naturen og for at lytte til ønsker og forslag til flere og bedre faciliteter og stier ude i Billund Kommunes natur.

- I Billund Kommune har vi en helt unik natur, og som kommune ønsker vi, at så mange forskellige borgere som muligt har mulighed for at opleve den. I denne omgang er det så rytterne vi gerne vil have i tale for at finde ind til, hvad de efterspørger af naturoplevelser, når de bevæger sig rundt i naturen til hest. Dertil kommer, at der til stadighed skal tilgodeses mange brugergrupper – ofte på de samme arealer. Dette skal vi forsøge at sikre sker på en så positiv måde som mulig for alle, siger Lea Kromann-Gallop i en pressemeddelelse efter workshoppen.

Deltagerne viste stort engagement, og gav deres bud på, hvad der skal til for at få flere ryttere ud i naturen. Der var mange bud på nye naturområder, der kunne tages i brug, og der blev peget på hvilke faciliteter, som ville gøre deres rideture endnu bedre. Her blev foreslået alt lige fra skiltning til høhoteller og mulighed for overnatning i shelters med hestefolde.

- Vi er glade for, at der kom så mange til vores arrangement, og for alle de gode forslag. Så nu vil vi samle forslagene sammen og formulere et projekt, som vi håber at få opbakning til i det nye år. siger Lea Kromann-Gallop.

En arbejdsgruppe af deltagere fra workshoppen har meldt sig, så de kan være med til at støtte op om et muligt kommende projekt.

Har man interesse for ridning i naturen kan man kontakte Projektleder Lea Kromann-Gallop og høre mere.

Annonce
Omkring 40 deltog i workshoppen i ridehallen. Pressebillede
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

3F Kolding er uforstående over for at Danfoss flytter fabrik til Polen

Haderslev

Klosterkirkegården mister toppen

Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Annonce