Annonce
Billund

Stort fremmøde til kommunal workshop om ridning i naturen

Der kom mange forslag til forbedringer for ridende i naturen i Billund Kommune. Pressebillede
Omkring 40 hesteentusiaster mødte op i en stor ridehal lidt uden for Skjoldbjerg til en snak om heste, ridning og naturoplevelser.

Skjoldbjerg: Der var stor interesse, da Billund Kommune inviterede hesteinteresserede til workshop om ridning i naturen. Restox Arabians ved Christine Jensen lagde ridehal til arrangementet, der tiltrak omkring 40 hesteglade, og den store ridehal summede snart af snak om heste og ridning i kommunens natur.

Projektleder Lea Kromann-Gallop fra Billund Kommune stod bag invitationen til mødet, der var arrangeret for at samle viden om, hvor meget der bliver redet i naturen og for at lytte til ønsker og forslag til flere og bedre faciliteter og stier ude i Billund Kommunes natur.

- I Billund Kommune har vi en helt unik natur, og som kommune ønsker vi, at så mange forskellige borgere som muligt har mulighed for at opleve den. I denne omgang er det så rytterne vi gerne vil have i tale for at finde ind til, hvad de efterspørger af naturoplevelser, når de bevæger sig rundt i naturen til hest. Dertil kommer, at der til stadighed skal tilgodeses mange brugergrupper – ofte på de samme arealer. Dette skal vi forsøge at sikre sker på en så positiv måde som mulig for alle, siger Lea Kromann-Gallop i en pressemeddelelse efter workshoppen.

Deltagerne viste stort engagement, og gav deres bud på, hvad der skal til for at få flere ryttere ud i naturen. Der var mange bud på nye naturområder, der kunne tages i brug, og der blev peget på hvilke faciliteter, som ville gøre deres rideture endnu bedre. Her blev foreslået alt lige fra skiltning til høhoteller og mulighed for overnatning i shelters med hestefolde.

- Vi er glade for, at der kom så mange til vores arrangement, og for alle de gode forslag. Så nu vil vi samle forslagene sammen og formulere et projekt, som vi håber at få opbakning til i det nye år. siger Lea Kromann-Gallop.

En arbejdsgruppe af deltagere fra workshoppen har meldt sig, så de kan være med til at støtte op om et muligt kommende projekt.

Har man interesse for ridning i naturen kan man kontakte Projektleder Lea Kromann-Gallop og høre mere.

Annonce
Omkring 40 deltog i workshoppen i ridehallen. Pressebillede
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Fra vandbærer til stjerne

Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce