Annonce
Kolding

Stort gravarbejde baner vejen for at kirke kan bygge nyt samlingssted

Byggeprojektleder Lars Schmidt (tv.) og Jacob Viftrup, der er leder for Apostolsk Kirke i Danmark, og præst i Kirke i byen Jesper Kure (th.) på besøg på byggepladsen i Seest. Foto: Kirke i byen
Byggeriet af Kirke i Byens kommende samlingssted "Samværket" går i gang efter sommerferien.
Annonce

Kolding: I denne uge har gravemaskiner flyttet jord i parken ved højskolen i Seest for at gøre klar til Kirke i Byens nye kirke- og kulturhus ”Samværket”. Overskudsjorden skal blandt andet bruges til at opføre en amfiscene med udsigt til parkens sø.

Gennem mere end fem år har Kirke i byen, der er del af Apostolsk Kirke, arbejdet målrettet på at finde bedre og større faciliteter. I tirsdags startede arbejdet med at flytte jord ved højskolen i Seest for at klargøre fundament til et nyt multifunktionelt kirke- og kulturhus på 2.300 kvadratmeter. Jordarbejdet ved den nye bygning, der kommer til at ligge i forlængelse af den gamle højskolebygning på Lykkegårdsvej 100, kommer til at vare fire uger.


- Nu ser vi endelig det første fysiske udtryk for det rum, vi gerne vil skabe. Det bliver et hus med plads til en masse liv for mange koldingensere, som får plads til mange forskelligartede aktiviteter, koncerter og samtidig bliver hjemsted for Kirke i byen.

Jesper Kure, præst i Kirke i byen


- Vi har valgt at bruge denne mere stille periode nu, da vi på grund af corona ikke kan afholde den årlige sommercamp, der plejer at trække 1.500 besøgende, fortæller kirkens præst Jesper Kure.

Annonce

Samværket står klar i 2021

Tirsdag formiddag var han ude og besigtige graveriet sammen med byggeprojektleder Lars Schmidt og Jacob Viftrup, der er leder for Apostolsk Kirke i Danmark og indtil for få år siden var med til at skabe projektet som præst i kirken i Kolding.

- Nu ser vi endelig det første fysiske udtryk for det rum, vi gerne vil skabe. Det bliver et hus med plads til en masse liv for mange koldingensere, som får plads til mange forskelligartede aktiviteter, koncerter og samtidig bliver hjemsted for Kirke i byen, siger Jesper Kure.

Han glæder sig til at få muligheden for at opskalere kirkens arbejde, som blandt andet omfatter familienetværk, værested, juniorklub, ungdomsaktiviteter og cafetræf for seniorer.

Det sidste år har parken omkring højskolen ændret væsentlig karakter med fjernelse af flere hundrede træer, der var ramt af sygdom. Flytningen af jord kommer til at ændre parken yderligere, hvor der etableres en åben amfiscene, hvor publikum kan se ud over søen, der ligger centralt i parken.

Jordarbejdet skal gøre klar til selve byggeriet, som ventes at starte efter sommer, så Samværket vil kunne stå færdig i 2021.

Kirkeibyen kirke i byen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt For abonnenter

Diskoteksejer frygter tomme dansegulve året ud: - Vi skal kunne give fuld gas, ellers giver vi ingen gas

Annonce