Annonce
Haderslev

Stort gravearbejde i gang: Torvets restaurationer fremtidssikres med strøm

Der graves i gyden, for der skal nedlægges nye højspændingskabler. - Ja, det er et knokkelarbejde. Men jeg kan lide det, siger den 39-årige Henrik Skov. Han er er søn af Claus, som her sidder i gummigeden og styrer slagets gang. Foto: Dorthe Rasmussen
Stort gravearbejde er i gang i gyden ved Det gamle apotek i gågaden. Restauratør på Torvet har bestilt dobbelt så meget strøm til sine nye varme parasoller på Torvet, og det kan de nuværende kabler ikke klare.
Annonce

HADERSLEV: - Der er mange, der spørger. Hvorfor graver I her?

Maskinfører Claus Skov sidder i sin gummiged, og han beretter gerne om, hvad han og hans makkere har gang i i den gamle gyde mellem de historiske huse i Apotekergade.

Tirsdag gik arbejdet i gang med at grave brostene op.

Spaderne går op og ned jorden, mens sveden springer af panderne på det arbejdende folk.

Forsyningsselskabet SE har en kunde på Torvet, der skal bruge dobbelt så meget strøm. Det er nødvendigt at sanere ledningsnettet for at kunne levere varen.

- Vi er ved at grave de gamle højspændingskabler op. De kan ikke holde til mere, og efter at én af restauratørerne ( Ricco Jensen), har bestilt mere strøm, så kan de slet ikke holde til mere, fortæller Claus Skov.

Han og de andre arbejdere kommer fra Søren Knudsens Entreprenørfirma's afdeling i Aabenraa.

- Gyden bliver fuldstændig ny-saneret, så der skal ikke graves igen.Hvis der på et tidspunkt bliver brug for endnu mere strøm, så bliver der kapacitet til det, fortæller Claus Skov.

Når gravearbejdet er færdigafsluttet og de nye kabler kommet i jorden, kan restauratør Ricco Jensen fra Ras Gastro & Malt få tilsluttet de nye varmeparasoller, som han har bestilt hjem fra Tyskland.

Parasollerne kræver det dobbelt af den strøm, som restauratøren bruger i dag, og de skal give de mange udendørs gæster på Torvet en fornemmelse af at være sydpå - uanset, hvordan det danske sommervejr arter sig.

Spaderne går op og ned i renden. Foto: Dorthe Rasmussen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce