Annonce
Aabenraa

Stort hop i den rigtige retning: Smittetallet falder i Aabenraa

Karen Storgaard Larsen glæder sig over, at cirka 200 beboere på sociale botilbud i Aabenraa Kommune bliver vaccineret på mandag. Arkivfoto: Claus Thorsted
Antallet af smittede med covid-19 i Aabenraa Kommune tog torsdag et stort skridt i den rigtige retning. Der er også godt nyt om vacciner.

Aabenraa: Det går den helt rigtige vej for smittetallene i Aabenraa Kommune. Det viser den daglige opgørelse fra Statens Serum Institut.

Onsdag var der 34 bekræftede smittetilfælde inden for de seneste syv dage i Aabenraa Kommune. Det tal faldt torsdag til 27.

Antallet af smittede per 100.000 indbyggere er dermed på 46, og det betyder, at Aabenraa Kommune er faldet et godt stykke ned på listen over hårdest ramte kommuner.

- Det er fortsat en tilfredsstillende udvikling, siger Karen Storgaard Larsen, der er direktør for social & sundhed i Aabenraa Kommune.

Karen Storgaard Larsen kan også oplyse, at der blot har været en enkelt nysmittet i Aabenraa Kommune inden for det sidste døgn.

Annonce

Godt nyt om vaccine

Der er også positive nyheder omkring vacciner. Beboere på 17 kommunale botilbud i Aabenraa Kommune samt et privat botilbud skal nemlig vaccineres på mandag. Alle beboere, som har takket ja til vaccinen, modtager den denne dag.

En praktiserende læge foretager vaccinationen, og de vaccinerede beboere vil være under rutinemæssig observation for allergiske reaktioner. Personalet vil bistå, således at beboere oplever, at der er kendte ansigter og trygge forhold.

- Beboerne på de sociale botilbud har gennemgået en meget hård tid det seneste år. I en tid med manglende besøg, stramme restriktioner og ekstra påpasselighed er jeg oprigtigt glad for, at det nu endelig er blevet tid til vaccination på botilbuddene. Det er et enormt skridt på vej mod den hverdag, som jeg ved, at beboerne savner, siger Karen Storgaard Larsen.

- Selv om der nu vaccineres på botilbuddene, så vil der fortsat være besøgsrestriktioner og gældende retningslinjer, som de pårørende skal sætte sig ind i og efterleve. Det er fortsat nødvendigt, at vi passer på hinanden, fortsætter hun.

I alt bliver cirka 200 beboere på sociale botilbud i Aabenraa Kommune vaccineret på mandag.


Det er fortsat en tilfredsstillende udvikling.

Karen Storgaard Larsen, direktør for social & sundhed i Aabenraa Kommune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Det betyder de nye indrejseregler for grænsehandlen: Efter disse datoer kan du handle i Tyskland

Sport

Se med i aften på jv.dk: Vi sender direkte fra stort speedwaybrag

Kolding For abonnenter

Ejer af fitnesscenter efter næsten fire måneders lukning: - Vi taber penge hver dag

Annonce