Annonce
Vejen

Stort interesse for lejligheder i Sveistrups Have

Det var småt med parkeringspladser, så ogle gæster var nødsaget til at parkere på Præstevænget, da der lørdag var fuldt hus til åbent hus i de nye boliger på Sveistrups Have. Foto: Mikael Dynnes Holmbo
Lørdag var der for første gang mulighed for at se lejlighederne i det nyopførte Sveistrups Have an i levende live. De første beboere flytter ind i starten af februar, og de sidste boliger er færdige i begyndelsen af marts.

VEJEN: Interessen er tilsyneladende stor for de nyopførte punkthuse på Sveistrups Have ved Præstevænget i det nordlige Vejen, hvor der førhen har ligget plastikfabrik og en delvist nedbrændt præstegård.

Lørdag var der trængsel i opgangen i én af de fem punkthuse, da Haderslev Andels Boligforening, HAB, inviterede nysgerrige sjæle til åbent hus og et kig indenfor i et udvalg af de i alt 65 lejeboliger, der inden længe vil være beboet.

Den 5. februar står de første 4 bygninger med 52 lejligheder klar til indflytning, hvorefter de sidste 13 boliger i den femte bygning er klar måneden efter.

De i alt 65 boliger fås i fire forskellige typer fra 75 til 102 kvadratmeter med to, tre, fire eller hele fem værelser, og lørdag var der mulighed for at se sig omkring i alle fire typer.

Annonce
Men der er også mange, der gerne vil ud at se dem fysisk, før de er klar til at sætte den sidste underskrift.

Claus Kristensen, teknisk chef i HAB

124 på venteliste

40 af lejlighederne er egentlig bygget som toværelses lejligheder, men efterspørgslen er størst på at få en bolig med tre værelser. Der har HAB mulighed for at være fleksible.

- Nogle af boligerne laver vi om fra to- til treværelses lejligheder, fordi vi oplever, at mange gerne vil have det ekstra værelse, fortæller teknisk chef i HAB, Claus Kristensen.

Den første håndfuld beboere er allerede klar til at rykke ind i begyndelsen af februar måned.

- På nuværende tidspunkt er der 124 på venteliste, siger han, efter at have rådført sig hos personalet, der var travlt igang med at tage sig af dem, der havde interesse i at blive skrevet op.

- Men der er også mange, der gerne vil ud at se dem fysisk, før de er klar til at sætte den sidste underskrift, siger Claus Kristensen.

Virtuel rundvisning i Haderslev

På kontoret i Haderslev har HAB tilbudt interesserede at få en rundvisning i lejlighederne i Sveistrups Have - med virtual reality briller på.

- Det er enormt spændende. Vi kan godt se, at det er vejen frem i forhold til at præsentere vores boliger for folk, siger Claus Kristensen.

Fremmødet lørdag vidner dog om, at det stadig er vigtigt for folk at komme ud og mærke skabsgrebene, undersøge udsigten og sikre sig, at dørene ikke binder.

- Man kan også blive så svimmel af have de briller på, griner Claus Kristensen.

Sveistrups Have

Sveistrups Have er Haderslev Andels Boligforenings første boligprojekt i Vejen.

Området har navn efter Hans Sveistrup, som var præst i Vejen fra 1870 til 1893 og havde præstegård, netop hvor de nye boliger er placeret.

De i alt 65 lejligheder er fordelt på fem punkthuse. Størrelsen spænder mellem 75 kvadratmeter for de mindste lejligheder og 102 kvadratmeter i de fem taglejligheder på 4. sal.

Huslejen varierer også: 6.500 kroner om måneden for de små og 8.331 kroner om måneden for de store taglejligheder - uden at medregne forbrug.

Flere var omkring bordet, hvor der var mulighed for at blive skrevet på venteliste til en af de i alt 65 boliger. Ved dagens begyndelse var 124 i forvejen skrevet op. Foto: Mikael Dynnes Holmbo
De første beboere flytter ind i begyndelsen af februar. Det sidste af de i alt 5 punkthuse står færdigt den 5. marts. Foto: Mikael Dynnes Holmbo
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Mens regeringen tøver, holder danskerne i kø

Læserbrev: Omtrent fire måneder er der gået, siden den socialdemokratiske transportminister, Benny Engelbrecht, proklamerede i JydskeVestkysten, at han for længst er trukket i arbejdstøjet, og at der fra regeringens side bliver arbejdet hårdt på en ny infrastrukturplan. Noget vi i Venstre selvsagt var glade for at høre. Nu er der som sagt gået over fire måneder, og på kalenderen står der 2020. Mere end et halvt år er gået, siden Socialdemokratiet flyttede ind i regeringskontorerne, og danskerne er endnu ikke stillet en infrastrukturplan i udsigt. Mens trafikken på de danske veje snegler sig afsted, og borgere og virksomheder bruger mere tid på kø og trængsel, kan transportministeren end ikke sætte et årstal på en ny infrastrukturplan. Alle os sydjyder må således gå rundt i uvished – vi ved ikke, om vi er købt eller solgt. Og uvisheden skaber selvfølgelig bekymring. For hvad skal der ske med Ny Midtjyske Motorvej? E45/E20 ved Kolding? Rute 11 fra Korskro til Varde? Eller for den sags skyld opgraderingen af Rute 11 til Tønder? Ingen ved det. Sidste år kom vi i Venstre i mål med en aftale om at investere mere end 110 milliarder kronet i vores infrastruktur frem mod 2030. Investeringer, som ville sikre vækst og bosætning over alt i Danmark. Derfor er det mildest talt bekymrende, at vi i Sydjylland ikke kan vide os sikre på, om de investeringer, som vi i Venstre var med til at aftale, overhovedet bliver til noget. I Venstre vil vi arbejde for, at vi hurtigst muligt bliver indkaldt til forhandlinger om en infrastrukturaftale. Vi kan ikke vente længere. For når borgere og virksomheder holder i kø koster det samfundet 20 milliarder kroner om året. Derfor er en god og sammenhængende infrastruktur helt grundlæggende for fortsat vækst og udvikling. Noget som er altafgørende, hvis vi skal investere i velfærd og grønne løsninger. Så alt imens regeringen har skudt endnu et løfte til hjørne, må vækst og udvikling sættes på pause.

Annonce