Annonce
Kultur

Stort kor gæster Grindsted Kirke

Fortuna-koret synger i Grindsted Kirke søndag den 3. november. PR-foto

Grindsted: Søndag den 3.november klokken 16 er der korsang i Grindsted Kirke med Fortuna-koret fra Silkeborg.

I al musik ligger der et budskab eller en beskrivelse - ofte af en følelse. Fortuna-koret vil til koncerten i Grindsted Kirke Alle Helgens-søndag antyde smerten ved erindringen om de mennesker, man har mistet, gennem musik af W. Byrd og C. Dyrst. Begge har skrevet musik til tekster, der omhandler smerte på vidt forskellige men meget udtryksfulde måder.

Gennem F. Schuberts ”Chor der Engel” og danske aftensange vil Fortuna-koret give sit bud på musik, der kan ændre sorg til en stille glæde ved livet. I denne afdeling er der også musik af blandt andre Carl Nielsen, Niels La Cour og C. E. F. Weyse.

Endelig vil Fortuna-koret slutte koncerten af med F. Mendelsohn-Bartholdys flotte ”Jauchzet dem Herrn alle Welt”. Værket er en hyldest til Herren, og det starter med et stort udbrud af glæde, som undervejs ændrer sig til en mere dybfølt glæde.

Der vil også indgå fællessalmer i koncerten, hvortil der er fri entré, og alle er velkomne.

Korets dirigent er Henrik Elmer Matthiesen.

/BEK

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Sørgelig sag fik det rette udfald

Sagen er helt igennem sørgelig. Men det kunne ikke være anderledes. Naturligvis måtte den danske stat ikke lade et lille barn gå til grunde i en lejr i Syrien, efter såvel barnets somalisk-danske mor som faren tilsyneladende er blevet dræbt. Derfor er den 11 måneder gamle dreng nu blevet hentet til Danmark, hvor han forhåbentlig får en god fremtid sammen med sine slægtninge. Både drengens mor og far har haft tilknytning til Islamisk Stat. Sagen er den bedst tænkelige illustration af det idioti, disse fanatikere er besat af. Deltagelse i terror er i sig selv utilgivelig. Men det er komplet ubegribeligt, at forældre også er parate til at ofre deres eget barn for en tåbelig sag. Netop dette er jo konsekvensen af at medbringe børn eller sætte dem i verden i det helvede, Islamisk Stat lykkeligvis kun for en kort periode kunne etablere i Mellemøsten. Vi skal i sådanne sager være humane, men med kraftige forbehold. For den danske stat er der uanset farven på de pågældendes pas ingen grund til at gøre sig synderlige anstrengelser for at hente andre IS-terrorister til landet. Det gælder også for de pågældendes børn, med mindre ganske særlige forhold gør sig gældende. Det var tilfældet for den lille dreng samt i en tidligere sag, hvor en hårdt kvæstet 13-årig dreng i juni blev evakueret fra en interneringslejr. Alternativet havde formentlig i begge tilfælde været børnenes død. Det må vi ikke medvirke til. Dansk Folkeparti lufter mistanken om, at det reelt ikke er muligt at kontrollere, hvorvidt den lille drengs forældre faktisk er afgået ved døden. I lyset af de kaotiske forhold i Syrien er denne skepsis begrundet. Men skulle for eksempel moren senere vise sig at være i live, bør det på ingen måde berettige hende til en fribillet retur til Danmark. Flere medier har bragt historier om tidligere IS-terrorister, der angiveligt bittert har fortrudt og nu vil retur til Danmark. Til dem er beskeden: Alle valg i livet har konsekvenser, og I er ikke velkomne.

Annonce